Slik lager du rødgrøt med fløte
Til 8 personer:
1 kg bær (jordbær, rips, solbær)
200 gr. bringebær
2 dl vann
300 gr. sukker
1-2 ss potetmel
Fløte
Slik gjør du
Bærene skylles og røres i en gryte med vann og sukker, røres godt rundt og trekkes i et par timer.
Gryten settes over svak varme og la det komme i kok, avskum og la det koke 2-3 min.
Gryten trekkes av og bringebær røres forsiktig i, så de forblir så hele som mulig.
Grøten kan jevnes lett med et par spiseskjeer potetmel, som er rørt ut i kald vann. Ha dette i rett før kokepunktet.
Det er viktig at grøten stadig er varm, men den må ikke koke etter at du har tatt i potetmel, da blir den lang i konsistensen.
Grøden drysses med et tynt lag sukker.
Spises med kald fløte.