Slutt for platebutikkene

I sommer er det kroken på døra for platebutikkene i Bodø, hva nå?

platebutikk, cd-plater

Bodøværingene må utenbys eller på nett for å handle plater om noen måneder.

Foto: TEH ENG KOON / AFP

Egon Holstad, musikkredaktør avisa nordlys

Egon Holstad har lenge sagt at platebutikkene kommer til å bli kjøpt opp.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Den amerikanske spillgiganten Gamestop har kjøpt opp Free Record Shop, og før helga meldte an.no at siden alle de tre platebutikkene i Bodø tilhører den kjeden, blir byen hardt ramma.

- Musikkbransjen er på vei ned, og spillbransjen på tur opp, sier Lars Hermansen, sjefen i Free Record Shop om hvorfor de har solgt.

Bransje med håp

Salgssjefen til SONY BMG Norge, Aslak Bendtsen, synes det er trist at platebutikkene i Bodø blir borte.

- Vi håper at noen kanskje vil ta ansvar og starte opp en ny butikk, selv om det kanskje ikke er sannsynlig, sier Bendtsen.

- Ikke overraska

- Dette er akkurat det jeg sa kom til å skje, sier Egon Holstad, musikksjef i Avisa Nordlys og tidligere platebutikk-eier.

For tre og et halvt år sida la han frivillig ned Platebaren i Tromsø. Han mener bransjen har seg selv å takke når det nå blir færre butikker. Til NRK sier Holstad at for hans del kommer det ikke på tale å åpne platebutikk igjen.

- Jeg har definitivt ingen planer om å gå tilbake til platebransjen. Det er et tog på vei til helvete, og jeg har hoppa av lenge før endestasjonen, ler han.

Råd til folket

Holstad mener at løsninga for Bodøværingene og alle andre som kan ende i samme situasjon er å lære seg å handle på nett.

- Man må slutte å bruke hest og kjerre og lære seg å kjøre bil. Nettet er framtida, avslutter Egon Holstad.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter