Slutt for Oasis

Liam Gallagher bekrefter Oasis-brudd.

Noel og Liam Gallagher har hatt sin siste krangel som Oasis.

Noel og Liam Gallagher har hatt sin siste krangel som Oasis.

Foto: Scanpix/AFP

Liam Gallagher, her på Roskilde i 2009, bekrefter at det er slutt for Oasis

Liam Gallagher, her på Roskilde i 2009, bekrefter at det er slutt for Oasis.

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
Liam Gallagher, Oasis.

Liam Gallagher under Oasis' konsert i Oslo Spektrum i 1997.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

I august forlot Noel Gallagher bandet etter bråk i Paris med sin bror. Siden da har gruppas framtid vært i det blå.

Bryter tausheten

I et intervju med The Times bryter nå Liam Gallagher for første gang tausheten siden bruddet.

– Oasis finnes ikke mer. Og det tror jeg vi alle vet. Det er synd, men sånn er livet. Saken med Oasis er at vi avsluttet Oasis. Ingen andre avsluttet det for oss. Noe som er ganske kult.

Kun musikk

– Jeg lurer hva som blir det neste steget musikalsk, og det er det alle andre lurer på også, sier Liam Gallagher til avisa.

Han forklarer videre at han vil komme til enighet med sin bror og ønsker tanken om at deres forhold nå ikke bare kommer til å dreie seg om musikk velkommen.

– Nettopp! Nettopp! Det er enda langt fram, men hvem vet? sier han.

Artistisk kontroll

Oasis ble stiftet i 1991 av Liam Gallagher, Paul Arthurs, Paul McGuigan, og Tony McCarrol. Et år senere overtalte Gallagher broren Noel til å bli med i bandet, mot at Noel fikk full artistisk kontroll over bandets sanger.

Siden det har bandet hatt en rekke store hits som «Wonderwall» og «Champagne Supernova». De hadde sin storhetstid på 90-tallet, men fortsatte å trekke fulle hus overalt hvor de spilte til bandets karriereslutt.

Siste Oasis var i Norge var 27. januar i år, da de spilte i Oslo Spektrum .

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag