Slutt for Oasis

Liam Gallagher bekrefter Oasis-brudd.

Noel og Liam Gallagher har hatt sin siste krangel som Oasis.

Noel og Liam Gallagher har hatt sin siste krangel som Oasis.

Foto: Scanpix/AFP

Liam Gallagher, her på Roskilde i 2009, bekrefter at det er slutt for Oasis

Liam Gallagher, her på Roskilde i 2009, bekrefter at det er slutt for Oasis.

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
Liam Gallagher, Oasis.

Liam Gallagher under Oasis' konsert i Oslo Spektrum i 1997.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

I august forlot Noel Gallagher bandet etter bråk i Paris med sin bror. Siden da har gruppas framtid vært i det blå.

Bryter tausheten

I et intervju med The Times bryter nå Liam Gallagher for første gang tausheten siden bruddet.

– Oasis finnes ikke mer. Og det tror jeg vi alle vet. Det er synd, men sånn er livet. Saken med Oasis er at vi avsluttet Oasis. Ingen andre avsluttet det for oss. Noe som er ganske kult.

Kun musikk

– Jeg lurer hva som blir det neste steget musikalsk, og det er det alle andre lurer på også, sier Liam Gallagher til avisa.

Han forklarer videre at han vil komme til enighet med sin bror og ønsker tanken om at deres forhold nå ikke bare kommer til å dreie seg om musikk velkommen.

– Nettopp! Nettopp! Det er enda langt fram, men hvem vet? sier han.

Artistisk kontroll

Oasis ble stiftet i 1991 av Liam Gallagher, Paul Arthurs, Paul McGuigan, og Tony McCarrol. Et år senere overtalte Gallagher broren Noel til å bli med i bandet, mot at Noel fikk full artistisk kontroll over bandets sanger.

Siden det har bandet hatt en rekke store hits som «Wonderwall» og «Champagne Supernova». De hadde sin storhetstid på 90-tallet, men fortsatte å trekke fulle hus overalt hvor de spilte til bandets karriereslutt.

Siste Oasis var i Norge var 27. januar i år, da de spilte i Oslo Spektrum .

Kulturstrøm

 • Fant svært langhus ved Halden

  Ved Gjellestad i Halden har man funnet et langhus på nær 60 meter med georadar. Langhuset er blant de største i Norden.

  I tillegg har forskerne fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) funnet en rekke andre bygninger og graver. De mener funnene tyder på at stedet har vært et maktsentrum i jernalder og vikingtid, skriver de i en pressemelding.

  Funnene er gjort i nærheten av der man fant Gjellestadskipet i 2018 (NTB).

 • Rockefeller-eier tapte millioner

  Konsertarrangører og utesteder er blant dem som merker at pandemien langt fra er over. Statlig støtte må på bordet, krever en av de store aktørene.

  Hans A. Lier er styreleder i Auditorium AS, som driver Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i Oslo. Han forteller NTB om et omsetningstap på 4,5 millioner kroner i løpet av helga, til tross for at arrangøren fikk gjennomført et par nedskalerte show.

  – Kulturbransjen har vært nede for telling mer enn noen annen bransje. Vi har vært stengt i rundt ti måneder siden pandemien startet. Og vi har fått lov innimellom til å ha arrangementer med 20, 50, 100 og 200 tilskuere, med støttemidler i bunnen. Det har vi ingenting av nå, absolutt ingenting. Og det gjør krisen mye verre, sier han.

  (NTB)