Slutt for nyheter på TVNorge

TVNorge nyhetene hadde sin siste sending i går.

Tvnorge-nyhetene

Siden 1991 har kanalen sendt daglige nyhetssendiger på tv, men nå skal kanalen rendyrkes som underholdningskanal.

Se saken her: Slutt for TVNorges nyheter

TVNorge ble opprettet i 1988 og siden 1991 har de servert tv-seerne dagelige nyhetssendinger, men i går laget de sin siste. For programleder Liza Stokke var det rart å være på jobb i TV Norge i går.

- Man blir jo preget av at det er siste sending. Merker at det er en vemodig stemning som rår, og alle gruer seg vel litt til vi er ferdige, sier Stokke til NRK.

Gleder seg til å få det overstått

Redaksjonssjef Glenn Due-Sørensen gledet seg også litt til å bli ferdig med gårsdagen.

- Jeg har en litt rar følelse i magen. Jeg både gruer og gleder meg. Vi har vist om dette lenge og det er greit å få det overstått. Samtidig gruer jeg meg fordi det er siste dagen med en fantastisk gjeng, som jeg har jobbet sammen med i seks år.


I mai ble det kjent at TVNorge legger ned sine dagelige nyhetsendinger med Aktuelt sport, vær og underholdningsprogrammet Spotlight. Opprinnelig var det tenkt at nyhetssendingen ikke skulle taes av før nyttår.

- TVNorge har valgt å ta oss av før, og det er greit det. Når avgjørelsen først er tatt om at det ikke skal være nyheter på kanalen lenger, så er det greit, sier Due-Sørensen.

Ren underholdning

Nyhetene forsvinner fordi TVNorge ønsker å rendryke seg selv som en underholdnings kanal, Due-Sørensen mener valget er uklokt.

- Jeg har forståelse for at de velger å ha en strategi som sier bare underholdning. Samtidig er jeg usikker på om det er riktig å skulle ha en kanal uten nyheter.

Due-Sørensen beskriver TVNorges nyheter som litt av grunnfjellet i kanalen.

- Når kanalen har gjort det bra, har vi gjort det bra. Når kanalen har gjort det dårlig, så har vi vært stabile. Jeg tror det blir vanskelig for dem å skulle være en ren underholdningskanal, slik som TV3 er. Jeg er usikker på om det er plass til to slike kanaler i lille Norge, sier han.

Kulturstrøm

  • Stephen Sondheim er død (91)

    Låtskriver, tekstforfatter og komponist Stephen Sondheim er død, melder advokaten hans til The New York Times. Sondheim ble 91 år gammel. Han er kjent for musikaler som «West Side Story «og «Sweeney Todd».

  • Astrid S med plagiatanklage

    Manageren til Astris S, Gilbert Lunde, skriver på Twitter at de er i kontakt med teamet til French Montana, etter at de anklaget ham for plagiat. Manageren skriver: «Jeg kan bekrefte at dette ikke har blitt klarert i forkant, men at vi nå er i kontakt med teamet til French Montana for å finne ut hva som har skjedd, og for å få riktige avtaler på plass».