Hopp til innhold

Slutt for nyheter på TVNorge

TVNorge nyhetene hadde sin siste sending i går.

Tvnorge-nyhetene

Siden 1991 har kanalen sendt daglige nyhetssendiger på tv, men nå skal kanalen rendyrkes som underholdningskanal.

Se saken her: Slutt for TVNorges nyheter

TVNorge ble opprettet i 1988 og siden 1991 har de servert tv-seerne dagelige nyhetssendinger, men i går laget de sin siste. For programleder Liza Stokke var det rart å være på jobb i TV Norge i går.

- Man blir jo preget av at det er siste sending. Merker at det er en vemodig stemning som rår, og alle gruer seg vel litt til vi er ferdige, sier Stokke til NRK.

Gleder seg til å få det overstått

Redaksjonssjef Glenn Due-Sørensen gledet seg også litt til å bli ferdig med gårsdagen.

- Jeg har en litt rar følelse i magen. Jeg både gruer og gleder meg. Vi har vist om dette lenge og det er greit å få det overstått. Samtidig gruer jeg meg fordi det er siste dagen med en fantastisk gjeng, som jeg har jobbet sammen med i seks år.


I mai ble det kjent at TVNorge legger ned sine dagelige nyhetsendinger med Aktuelt sport, vær og underholdningsprogrammet Spotlight. Opprinnelig var det tenkt at nyhetssendingen ikke skulle taes av før nyttår.

- TVNorge har valgt å ta oss av før, og det er greit det. Når avgjørelsen først er tatt om at det ikke skal være nyheter på kanalen lenger, så er det greit, sier Due-Sørensen.

Ren underholdning

Nyhetene forsvinner fordi TVNorge ønsker å rendryke seg selv som en underholdnings kanal, Due-Sørensen mener valget er uklokt.

- Jeg har forståelse for at de velger å ha en strategi som sier bare underholdning. Samtidig er jeg usikker på om det er riktig å skulle ha en kanal uten nyheter.

Due-Sørensen beskriver TVNorges nyheter som litt av grunnfjellet i kanalen.

- Når kanalen har gjort det bra, har vi gjort det bra. Når kanalen har gjort det dårlig, så har vi vært stabile. Jeg tror det blir vanskelig for dem å skulle være en ren underholdningskanal, slik som TV3 er. Jeg er usikker på om det er plass til to slike kanaler i lille Norge, sier han.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.