Hopp til innhold

Sliter med Pink-salget

Under halvparten av billettene er solgt til onsdagens konsert i Bergen.

Pink

Onsdag kommer Pink til Bergen, men det er fortsatt mange billetter igjen.

Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS

Pink

Må bergenserne piskes inn på Pink-konserten?

Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS

Kanskje er det været folk ser an, men uansett er det solgt dårlig med billetter til Pinks eneste konsert i Norge i år.

- Dårlig vær i fokus

- Personlig skjønner jeg at folk vil se været an før de kjøper billetter. Det dårlige været på festivaler og utendørskonserter i sommer har vært veldig i fokus. Så lenge man vet at det er billetter igjen, har ikke folk hastverk, sier Frank Nes i Bergen Live til BergensAvisen.

Det er lagt ut 13.000 billetter til konserten, men bare omkring 6.000 av disse er solgt så langt, men det er solgt langt flere billetter til hennes konserter ellers i Europa. Konserten kan bli dårlig butikk for Bergen Live.

- Det blir lite lønn

- Vi taper ikke nødvendigvis penger på konserten, men vi tjener heller ingenting. Og det er lite å ta ut i lønn. For oss var det viktig å gi et signal om vi også vil satse på å få de fremadstormende artistene til Koengen, sier Nes.

- Blir du skremt?

- På ingen måte. Hvis vi blir skremt av å selge 5000-6000 billetter i Bergen, hadde vi ikke kunnet arrangere mange konserter, mener Nes.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober