NRK Meny
Normal

Slik lager du god kraft!

Kast buljongterningene! Her lærer du hvordan man lager en god kyllingkraft fra bunnen av.

Kyllingkraft
Foto: pernille Wroldsen / NRK

Brun kyllingkraft

Du trenger:

1 kg kyllingben

1 gulrot

1 løk

1-2 selleristilker

1 liten purre

3 hvitløkfedd

1 kvast timian eller estragon

2 ss olje

en klype salt

Slik gjør du:

Rens og hakk alle grønnsakene. Del kyllingskroget i mindre biter. Brun bein og grønnsaker i en romslig kjele. Hell på vann så det dekker, tilsett litt salt og kok opp.

Skum av kraften og la den småkoke i 1 time. Sil kraften og om ønskelig kok den ned for å oppnå en kraftigere smak. Det er litt avhengig av bruken.

Oppbevar kraften i kjøleskapet (ca. 5 dager) eller frys den ned, gjerne som isterninger.