Hopp til innhold

Slik lager du god kraft!

Kast buljongterningene! Her lærer du hvordan man lager en god kyllingkraft fra bunnen av.

Kyllingkraft
Foto: pernille Wroldsen / NRK

Brun kyllingkraft

Du trenger:

1 kg kyllingben

1 gulrot

1 løk

1-2 selleristilker

1 liten purre

3 hvitløkfedd

1 kvast timian eller estragon

2 ss olje

en klype salt

Slik gjør du:

Rens og hakk alle grønnsakene. Del kyllingskroget i mindre biter. Brun bein og grønnsaker i en romslig kjele. Hell på vann så det dekker, tilsett litt salt og kok opp.

Skum av kraften og la den småkoke i 1 time. Sil kraften og om ønskelig kok den ned for å oppnå en kraftigere smak. Det er litt avhengig av bruken.

Oppbevar kraften i kjøleskapet (ca. 5 dager) eller frys den ned, gjerne som isterninger.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober