NRK Meny
Normal

Frigir 870 000 nye bilder av New York

Nytt bildearkiv lar deg gå en langtur gjennom New Yorks historie. OBS! Sterke bilder.

Det kommunale bildearkivet i New York har digitalisert og frigitt om lag 870 000 nye bilder, melder nyhetsbyrået AP.

Bildene viser New York gjennom de siste 150 årene, og gir et fascinerende innblikk i New Yorks dagligliv. Her er alt fra ikoniske nybygg, via drapsetterforskning og mafialiv, til dagliglivet langs storbyens handlegater.

Arbeidet med å digitalisere bildearkivet har tatt fire år, og er del av byens arbeid med å gjøre sine arkiver tilgjengelige for alle.

Bildene er for det meste tatt av anonyme kommunearbeidere, og langt de fleste av bildene har aldri tidligere vært tilgjengelige for publikum.

Se den enorme bildesamlingen her. (OBS! Mye nedetid grunnet stor pågang)

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK