Hopp til innhold

Frigir 870 000 nye bilder av New York

Nytt bildearkiv lar deg gå en langtur gjennom New Yorks historie. OBS! Sterke bilder.

Det kommunale bildearkivet i New York har digitalisert og frigitt om lag 870 000 nye bilder, melder nyhetsbyrået AP.

Bildene viser New York gjennom de siste 150 årene, og gir et fascinerende innblikk i New Yorks dagligliv. Her er alt fra ikoniske nybygg, via drapsetterforskning og mafialiv, til dagliglivet langs storbyens handlegater.

Arbeidet med å digitalisere bildearkivet har tatt fire år, og er del av byens arbeid med å gjøre sine arkiver tilgjengelige for alle.

Bildene er for det meste tatt av anonyme kommunearbeidere, og langt de fleste av bildene har aldri tidligere vært tilgjengelige for publikum.

Se den enorme bildesamlingen her. (OBS! Mye nedetid grunnet stor pågang)

Kulturstrøm

 • Flere nordiske serier borte fra HBO Max

  Den norskproduserte serien «Beforeigners» og flere andre nordiske serier nå ikke lenger å finne på strømmetjenesten HBO Max.

  Ifølge Dagsavisen har produksjonsselskapet Rubicon fått melding om at «Beforeigners» ikke lenger kommer til å være tilgjengelig på strømmetjenesten som følge av fusjonen mellom Warner Media og Discovery.

  – I forrige uke fikk vi beskjed fra HBO om at de fjerner alt nordisk innhold. Nå har vi begynt å få reaksjoner fra folk som lurer på hvor «Beforeigners» er blitt av. Det virker som om HBO har fjernet serien for godt. Det er kjempesynd, sier produsent Ivar Køhn i Rubicon TV.

  HBO viser til at strømmetilbudet vurderes kontinuerlig. Tidligere denne uken ble det også kjent at HBO ikke lenger vil lage egne originalserier i deler av Europa, inkludert Skandinavia.

  Krista Kosonen i rollen som Alfhildir i sesong to av «Beforeigners»
  Foto: HBO