Slik fungerer Anno

14 deltakere er samlet i Bergen og tatt 250 år tilbake i tid. Her skal de gjennom en klassereise, og til slutt står det igjen én vinner som får borgerbrev i byen. Men hvordan fungerer egentlig spillet?

Hver uke får deltakerne et ukesoppdrag, og de to gruppene som er delt inn i menn og kvinner velger hver sin svennelærling

Svennelærlingene skal utføre ukeoppdraget, som og mot slutten av uka skal det avgjøres av en oldermann hvilken svennelærling som har gjort det best i faget.

Den lærlingen som vinner, blir svenn, og har steget ett hakk på klassereisen.

Mesteroppdrag

Uken etter at svennen har bestått ukesoppdraget, skal han eller hun prøve seg på en mesteroppgave. Da skal svennen lede hele gruppen gjennom en oppgave, og lære bort kunnskapen han eller hun tilegnet seg uken før. Hvis oppgaven svennen og resten av gruppen har gjort blir godkjent, blir svennen mester. Han eller hun har dermed steget enda et hakk på rangstigen, og kan få enda flere goder som er fine å ta med seg videre i konkurransen.

Duell

Det laget som har den tapende svennelærlingen, ligger tynnere an. Det vinnende laget med svennen i spissen, velger en deltaker som blir førsteduellant.

De andre deltakerne på det tapende laget må ut i en turnering, og her kan det være en rekke ulike oppgaver som utfordrer både kropp og sinn. Taperen av denne turneringen blir andreduellant, og han eller hun møter førsteduellant til en duell.

Taperen av denne duellen må dessverre forlate Anno.

Slik går ukene, og når 10 uker har gått og deltakerne har klatret oppover, stoppet opp og kjempet i rangstigen, står det igjen en vinner som kan kalle seg borger i Bergen by.

 • Se Anno i kveld kl. 20.10!

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)