Hopp til innhold

Slik bor deltakerne i Mesternes Mester

KALAMATA (NRK): Mesternes Mesters deltakere mangler ingen ting under sitt opphold i Hellas.

Luftig i høyden, omkranset av olivenlunder og sitrontrær ligger deltakerhuset.

– Det var et fantastisk flott hus med en utrolig flott utsikt og hyggelige mennesker, sier tidligere skihopper, Anders Jacobsen til NRK.

Huset der deltakerne bor mens de ennå er med i konkurransen ligger luftig i høyden over olivenbyen Kalamata. Det er en fordel, for sola steiker ennå selv om turistsesongen er på hell.

Hus innrammet av limetrær og olivenlund
Foto: Tonje Bergmo / NRK

Blir deltakerne for varme under den greske sola, kan de kaste seg ut i bassenget med utsikt over olivenlundene som strekker seg helt ned til sandstranda i byen.

– Jeg badet hver dag og jeg klarte å slappe av på tur selv om jeg savnet familien mye etter den første uka borte, sier Jacobsen.

Luksushus eies av gresk såpeskuespiller

Kvinne med granateple

FRODIG HAGE: Anita Moen Bonden plukker granatepler i Mesternes Mester-hagen i Hellas.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Eiendommen rammes inn av limetrær og olivenlunder. En frodig kjøkkenhage rommer paprika, cherrytomater, squash og urter og her kan deltakerne plukke friske grønnsaker til alle sine måltider den måneden de er i Kalamata.

Luksushuset har utsikt over fjell og den over to kilometer lange sandstranden i byen, og er, for anledningen, leid av den berømte, greske såpeskuespilleren Vicky Stavropoulou.

Som veldig mange bosatt i Kalamata har også huseieren sin private olivenlund. Vaktmesteren på bruket sørger også for at deltakerne får med seg en flaske lokal olivenolje i bagen når de reiser hjem.

I hagen vokser også granatepler, appelsiner, pærer og lime.

Den åttende episoden av Mesternes Mester kan du se fra lørdag kl. 20.30 i NRKs TV-spiller.

Norsk underholdningsserie. Dagens tema er presisjon, og idag skal deltagerne gjennom tre nye øvelser hvor det nå dreier seg om millimeter, sekunder og tiendeler. Sesong 8 (7:10)

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP