NRK Meny
Normal

Slik blir nye Dagsrevyen

NRKs nyhetssendinger har fått ny design, ny vignett, modernisert innhold og Dagsrevyen har fått nytt studio. Målet er en mer visuell og moderne sending.

Signaturbilde Dagsrevyen

NYTT STUDIO: Fra og med i dag skal nyhetsankrene Viggo Johansen, Nina Owing, Ingerid Stenvold, Atle Bjurstrøm, Ingvild Bryn og Jon Gelius lede sendingene fra et nytt studio med fjernstyrte kameraer og to nye storskjermer.

Foto: Ole Kaland / NRK

I kveld skal Ingvild Bryn og Jon Gelius lede den første Dagsrevyen-sendingen i et flunkende nytt studio.

Fjernstyrte kameraer, to nye storskjermer og ny grafikk for nyhetene, sporten og værmeldingen er noe av det som har blitt fornyet.

– Dette er noe vi har jobbet med i lang tid. Det er ikke bare ny teknikk og ny utforming, men vi har også gjort forandringer på innholdet. Men det folk vil legge merke til i første sending er at vi har et helt nytt studio, sier Ingvild Bryn.

NRKs distriktssendinger vil også ta i bruk det nye designet fra og med i kveld, mens de andre nyhets- og debattprogrammene vil ta det i bruk fra høsten.

Bakomfilm fra prøvene i det nye studioet til Dagsrevyen.

Tilpasses en ny mediehverdag

Aksel Helgheim, prosjektleder for NRK Nyheters nye design, mener det er viktig at NRK fornyer det visuelle i en mediehverdag som preges av sosiale medier og strømmetjenester.

Aksel Helgheim

UTFORMET DESIGNET: Aksel Helgheim mener NRKs nye grafikk og design er bedre tilpasset medielandskapet i 2015.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

– Det viktigste her er ikke det nye studioet, men hvordan NRKs nyhetssendinger skal fremstå i et medielandskap som er i endring. Vi vil få designet til å støtte bedre opp om innholdet på alle plattformer.

Vaktsjef Svein Bryn i NRK Dagsrevyen

VIL HA YNGRE SEERE: Svein Bryn vil at Dagsrevyen skal få flere unge seere og vil gi seerne flere nyheter fra hele landet.

For gruppen som har utformet nyhetssendingens nye form og innhold har det vært et mål å trekke til seg flere unge seere.

– Vi er opptatt av å forynge oss, både ved å treffe yngre intervjuobjekter og i måten vi lager sakene på. Selv om vi har mange unge seere, så er det en av aldersgruppene vi gjør det dårligst i, sier Svein Bryn som har ledet prosjektet med å fornye innholdet i Dagsrevyen.

– Vil speile hele landet

Dagsrevyen vil også ta i bruk mer direkterapportering og ha med minst én dyptpløyende tv-reportasje per sending. Svein Bryn sier at de også vil gi seerne mer lokale nyheter.

Nyhetsankere Dagsrevyen

PROGRAMLEDERE: Ingvild Bryn og Jon Gelius skal lede den første sendingen fra nytt studio, men sliter ikke med premierenerver.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Vi vil bli flinkere til å speile hele landet og vil derfor ha med en ny Norgesspakke med de viktigste nyhetene fra forskjellige deler av landet. Frem til nå har vi hatt en verdenspakke i kortform, men nå vil vi også gjøre det samme med lokalnyheter.

Ingvild Bryn og de andre programlederne har testet ut studioet gjennom flere prøvesendinger. Nå ser hun frem til å gjennomføre sin første ordentlige sending i nytt studio.

– Jeg gleder meg og har ingen nerver før sendingen. Hvis noe går galt er det bare å smile og være rolig så pleier det å ordne seg. Det er bare en tv-sending tross alt.

I nærmere ett år har Svein Berge og Torbjørn Brundtland jobbet med å lage en ny lydprofil til Norges mest sette nyhetssending. Her kan du høre vignetten som snart kommer på TV.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix