Hopp til innhold

Slik blir NRKs nye rockekanal for unge voksne

– Hvert program skal være som å lese det beste nummeret av Mojo, Uncut og Record Collector du noensinne har lest, sier Thomas Felberg om sitt nye program. Han og flere andre blir å høre på NRKs nye DAB-kanal.

Thomas Felberg, Kari Slaatsveen, Harald Are Lund, Ranghild Silkebækken, Siri Knutsen, Knut Folkestad

F.v.: Thomas Felberg, Kari Slaatsveen, Harald Are Lund, Ranghild Silkebækken, Siri Knutsen, Knut Folkestad, Svein Terje Torvik, Totto Mjelde og Shaun Henrik Matheson er noen av dem som skal levere NRKs nye kanal for unge voksne med sans for musikk á la rock.

Foto: NRK

I januar kommer den nye radiokanalen for deg som føler deg for gammel for P3, men samtidig for ung for P1.

– I dag er det et langt innholdsmessig sprang mellom disse kanalene, og også et langt sprang i publikum, sa radiosjef i NRK, Marius Lillelien, til NRK.no tidligere i høst.

Den nye radiokanalen, som fremdeles er navnløs, skal være en humoristisk musikkanal med referanser fra både P1, P2 og P3, men målet er å lage noe nytt for en musikkinteressert målgruppe som i dag faller litt mellom to stoler.

Musikkprofilen vil stort sett bestå av rock, deriblant alternativ- og indierock, men også med en dæsj metall. Rundt 35 prosent av musikken skal være norsk.

– Målgruppa vår er de som er mellom 30 og 50 år, og vi profilerer oss på å være en musikkanal med underholdningssegmenter, proklamerer kanalsjef Stig Holmer overfor NRK.no.

Gamle P3-travere

Fordelingen mellom verbal og musikalsk underholdning vil være cirka 50/50, forklarer han.

Stig Holmer

Hva den nye kanalen skal hete, er ikke klart, men det blir verken P3 pluss eller P2,5, som har blitt nevnt tidligere, slår Stig Holmer fast.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

– Mye vil handle om musikk som emne, også i det verbale. Men morgen – og ettermiddagssendingene skal ha med relevante emner for målgruppa – altså ikke bare musikk.

Navnene Holmer har fått med seg på den nye rockekanalen, er alle gamle P3-travere som Kari Slaatsveen, Harald Are Lund og Thomas Felberg.

Se faktaboks for hvordan sendeskjemaet blir seende ut.

«Jævla kul musikk»

We-vokalist og NRKs rock-encyklopedist Felberg skal få et eget program, som blir en videreføring av det radioprogrammet han og Harald Are Lund har på P3 i dag.

– Hvert program skal være som å lese det beste nummeret av Mojo, Uncut og Record Collector du noensinne har lest. Det blir en god blanding av nytt og gammelt, hvor du lærer noe nytt, får gode historier, og alle låtene er hits, sier han.

Han lover å være oppdagende og bakoverskuende, smal og stor, og å spille låter som varer fra ett til 11 minutter.

– Thomas sier han skal spille «jævla kul musikk», legger Holmer til.

Programmet sendes i DAB-nettet, og ikke i FM-nettet, men Felberg er ikke redd for å ikke nå fram til folket.

– Tilgjengeligheten på digitale medier er vel så viktig, og det er ikke så viktig når det sendes så lenge man kan høre programmet som radio on demand, sier Felberg.

Markedsandel og lyttertall er heller ikke noe Holmér tenker mye på.

– Jeg har sagt til dem at de kommer til å få mange færre lyttere. Det kommer ikke til å velte inn med tekstmeldinger og e-poster, som noen av dem er vant med, men vi skal gjøre en best mulig jobb med de ressursene vi har.

29. januar 2014 kommer den nye kanalen på lufta.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober