Hopp til innhold

Slayer til Hovefestivalen

Et av thrash-metalens mest legendariske band kommer til Sørlandet denne sommeren.

Slayers Kerry King (t.v.) og Jeff Hanneman på scenen i Oslo Spektrum
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Troy Sanders og Mastodon
Foto: Scanpix / Scanpix

Les også: - Fremdeles de verste

Mange tungrockfans kommer antagelig til å løpe til billettlukene etter dagens nyhet. Slayer fra Huntington Park i California var med på å legge grunnlaget for den tunge metalen sammen med band som Metallica, Anthrax og Megadeth på 80-tallet.

Nå blir de en av headlinerne på sommerens Hovefestival, melder Fædrelandsvennen. Og i tillegg kommer også metalbandene Mastodon fra Atlanta og Neurosis.

Har fått kritikk

Slayer har opp gjennom historien måttet tåle mye kritikk for sine tekster og albumcovere, som har vært preget av vold, krig og angrep på kristendommen.

Coveret på deres siste album, «Christ Illusion» som kom ut i 2006, viser en oppkuttet Jesus, med avhogde armer, bein og hoder spredt rundt.

Slayer: Christ Illusion.
Foto: Albumcover

Sist bandet var i Norge var i november, da de fylte Oslo Spektrum.

Metalmusikkens frelsere

Mens Slayer kan betraktes som en av gudfedrene til moderne metal, regnes Mastodon av mange for å være noe av det viktigste som har skjedd i sjangeren på 2000-tallet. De har ved flere anledninger blitt omtalt som metalmusikkens frelsere på grunn av sin helt egenrådige tolkning av musikkstilen.

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er svært fornøyd over å kunne tilby rockefolket en solid metalpakke på tidenes første Hovefestivalen:

- Mastodon og Slayer er to band som utfyller hverandre veldig fint. Musikken til Mastodon ville vært utenkelig uten Slayers nybrottsarbeid på 80-tallet. Samtidig er de jo også inspirert av den tekniske og fordomsfrie metalen til et band som Neurosis, som vi fikk på plass i forrige uke, sier en entusiastisk Gunnufsen til NTB.

Mykere nyheter kommer

Tidligere denne uka ble det også kjent at Hove har sikret seg retur til Sørlandet for Kristopher Schau-bandet Cumshots, som stod for det famøse sex-stuntet på Quartfestivalen i 2004.

I tillegg har også bookingsjef Toffen Gunnufsen kommet med flere tunge nyheter foran sommerens festivaldebut i Arendal, med bandene Mastodon og Neurosis. Han lover imidlertid at han har flere mykere band like rundt hjørnet.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober