NRK Meny
Normal

Slayer til Hovefestivalen

Et av thrash-metalens mest legendariske band kommer til Sørlandet denne sommeren.

Slayers Kerry King (t.v.) og Jeff Hanneman på scenen i Oslo Spektrum
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Troy Sanders og Mastodon
Foto: Scanpix / Scanpix

Les også: - Fremdeles de verste

Mange tungrockfans kommer antagelig til å løpe til billettlukene etter dagens nyhet. Slayer fra Huntington Park i California var med på å legge grunnlaget for den tunge metalen sammen med band som Metallica, Anthrax og Megadeth på 80-tallet.

Nå blir de en av headlinerne på sommerens Hovefestival, melder Fædrelandsvennen. Og i tillegg kommer også metalbandene Mastodon fra Atlanta og Neurosis.

Har fått kritikk

Slayer har opp gjennom historien måttet tåle mye kritikk for sine tekster og albumcovere, som har vært preget av vold, krig og angrep på kristendommen.

Coveret på deres siste album, «Christ Illusion» som kom ut i 2006, viser en oppkuttet Jesus, med avhogde armer, bein og hoder spredt rundt.

Slayer: Christ Illusion.
Foto: Albumcover

Sist bandet var i Norge var i november, da de fylte Oslo Spektrum.

Metalmusikkens frelsere

Mens Slayer kan betraktes som en av gudfedrene til moderne metal, regnes Mastodon av mange for å være noe av det viktigste som har skjedd i sjangeren på 2000-tallet. De har ved flere anledninger blitt omtalt som metalmusikkens frelsere på grunn av sin helt egenrådige tolkning av musikkstilen.

Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er svært fornøyd over å kunne tilby rockefolket en solid metalpakke på tidenes første Hovefestivalen:

- Mastodon og Slayer er to band som utfyller hverandre veldig fint. Musikken til Mastodon ville vært utenkelig uten Slayers nybrottsarbeid på 80-tallet. Samtidig er de jo også inspirert av den tekniske og fordomsfrie metalen til et band som Neurosis, som vi fikk på plass i forrige uke, sier en entusiastisk Gunnufsen til NTB.

Mykere nyheter kommer

Tidligere denne uka ble det også kjent at Hove har sikret seg retur til Sørlandet for Kristopher Schau-bandet Cumshots, som stod for det famøse sex-stuntet på Quartfestivalen i 2004.

I tillegg har også bookingsjef Toffen Gunnufsen kommet med flere tunge nyheter foran sommerens festivaldebut i Arendal, med bandene Mastodon og Neurosis. Han lover imidlertid at han har flere mykere band like rundt hjørnet.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK