Slash ville gjenforenes med Axl

Supergitarist Slash ville ha med tidligere bandkollega Axl Rose fra Guns N’ Roses da han laget sin solodebut.

Slash

Saul Hudson, bedre kjent som Slash, ga i år ut sin første soloplate.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Slash

Slash hadde flere vokalister i hodet da han spilte inn sitt soloalbum, blant andre...

Foto: BEAWIHARTA / Reuters
Axl Rose, Guns N' Roses

... sin gamle vokalist fra Guns N' Roses - Axl Rose ...

Foto: Steve McEnroe / Ap
Michael Jackson

... og selveste Michael Jackson!

Foto: Kevin Mazur / AP
Slash: «Slash deluxe edition»

Nå kommer også Slash sin solodebut som en «Deluxe edition».

Foto: Albumomslag

Da den tidligere Guns N’ Roses-gitaristen Slash, jobbet med sitt første soloalbum ønsket han å ha med sin gamle vokalist, men turte aldri å spørre.

Begrave stridsøksen?

Slash, som egentlig heter Saul Hudson, har ikke hatt et spesielt godt forhold til sin gamle vokalist etter at Guns N’ Roses gikk i oppløsning. Men det kunne være at stridsøksen ville blitt begravd om han hadde tatt en telefon tidligere i år.

Les mer om Guns N' Roses!

I et intervju med magasinet Classic Rock innrømmer han nemlig at hans tidligere bandkamerat ville vært perfekt for hans selvtitulerte soloalbum som kom ut tidligere i år.

- Da jeg satt og jobbet med plata fløy det en rekke navn på vokalister gjennom hodet mitt, forteller Slash i intervjuet.

I «sangerland»

- Jeg var i «sangerland» og kunne ikke tenke på annet enn vokalister. Og på et tidspunkt slo det meg: Axl kunne virkelig gjort seg godt på alle disse sangene.

Men gitaristen ringte aldri og spurte. Kanskje var det de gamle uenighetene som gjorde det. Eller kanskje han var redd for forsinkelsene det kunne medføre?

Dette vil uansett gi næring til alle de som ønsker seg en gjenforening av det opprinnelige Guns N’ Roses.

Minst like overraskende er en annen vokalist Slash kunne tenkt seg å ha med på plata; nemlig Michael Jackson. Slash samarbeidet med Jackson og spilte gitar på flere av hans låter.

Kommer i utvidet utgave

- Plata ble laget akkurat på den tiden da han (Jackson) gikk bort. Før det gjorde han seg klar for de showene i London, og jeg tenkte «hadde det ikke vært morsomt å få Michael Jackson til å gjøre en heavy metal-låt?» sier Slash.

Hans soloalbum-debut kommer for øvrig nå også i en utvidet utgave, melder Classic Rock Magazine.

Denne utgaven er utvidet til tre disker; to cd-er som blant annet også inneholder 13 bonuslåter som demoversjoner og andre ting, i tillegg til en 52 minutter lang DVD fra innspillingen av plata. Der er det også livemateriale fra Los Angeles og Australia.

Slash har også sagt at han planlegger en turné neste år, der han tar med Myles Kennedy fra bandet Alter Bridge, som vokalist.

Kulturstrøm

  • Nye Ibsen-bibliotek tegnet

    Japanske Kengo Kuma med «Trekrone» (bildet) og danske Schmidt Hammer Lassens «Foranderlige perspektiver» er de to arkitektforslagene som er videre i konkurranse om Ibsen-bibliotek. Planen er at Ibsen-biblioteket åpner før 200-årsjubileet for Henrik Ibsens fødsel i 2028.

    Trekrone, forslaget til Ibsen-bibliotek tegnet av japanske Kengo Kuma og MAD Arkitekter i Norge.
    Foto: Kengo Kuma/MAD
  • Kommunen søker etter blogger

    Fyresdal kommune søker etter en blogger med flere tusen følgere på sosiale medier – som vil flytte til bygda. Kommunen tilbyr gratis bolig, skole og barnehageplass i ett år. Gjenytelsen er hyppige blogginnlegg og snapper fra Fyresdal.