Hopp til innhold

Slash med «hemmelig» opptreden

Supergitarist Slash dukket opp uannonsert på konsert og jammet på vei til Skavlan.

Slash

Slash, her på scenen ved en annen anledning tidligere i år, dukket uannonsert opp på en scene i Stockholm tirsdag.

Foto: BEAWIHARTA / Reuters

Slash på scenen i Stockholm

Slash på scenen i Stockholm i går kveld.

Foto: Faksimile: Aftonbladet.se
Myles Kennedy i aksjon på scenen som vokalist for Slash tidligere i år

Myles Kennedy i aksjon på scenen som vokalist for Slash tidligere i år.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Reuters
Fredrik Skavlan

Slash kommer på besøk i studioet til Fredrik Skavlan denne uka for å snakke om sitt artistliv.

Foto: NRK/SVT

På vei til innspilling av Skavlan overrasket gitarist Slash alle da han plutselig dukket opp uannonsert på konsert i Stockholm tirsdag.

«Jeg skal jamme»

Med hatten på snei stod plutselig gitaristen på scenen under en konsert med gruppa Alter Bridge i den svenske hovedstaden, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Jeg skal jamme Rise today med Alter Bridge i Stockholm» skreiv Slash på Twitter, rett før han gikk på scenen.

«Det var kult og fullstendig uventa. Alter Bridge er fantastiske live. Det er første gang jeg har sett dem sjøl og jeg tror vi kommer til å gjøre det igjen, snart», twitret han en time etterpå. Og kort tid etter dukket selvsagt også opptak av opptredenen på YouTube.

Slash-vokalist

– Han slutter aldri å forundre meg, sier vokalist Myles Kennedy i Alter Bridge til Aftonbladet.

Kennedy har fungert som Slashs vokalist under hans siste soloturné, og også medvirket på soloalbumet «Slash» som kom ut i april.

Den tidligere Guns N’ Roses-gitaristen gjester denne uka det svensk-norske NRK-talkshowet Skavlan, i forbindelse med sin nye selvbiograf. Der har han lovet å snakke om sitt lange artistliv.

- Betyr veldig mye

Tirsdagens opptreden var på forhånd hemmelig og bare medlemmene i bandet visste at han skulle komme, direkte fra flyplassen til konserten.

- Det faktum at han tok seg tid til å komme til konserten betyr veldig mye for bandet. Jeg slutter aldri å forundres over ham, gjentar Myles Kennedy.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK