NRK Meny
Normal

Slash med «hemmelig» opptreden

Supergitarist Slash dukket opp uannonsert på konsert og jammet på vei til Skavlan.

Slash

Slash, her på scenen ved en annen anledning tidligere i år, dukket uannonsert opp på en scene i Stockholm tirsdag.

Foto: BEAWIHARTA / Reuters

Slash på scenen i Stockholm

Slash på scenen i Stockholm i går kveld.

Foto: Faksimile: Aftonbladet.se
Myles Kennedy i aksjon på scenen som vokalist for Slash tidligere i år

Myles Kennedy i aksjon på scenen som vokalist for Slash tidligere i år.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Reuters
Fredrik Skavlan

Slash kommer på besøk i studioet til Fredrik Skavlan denne uka for å snakke om sitt artistliv.

Foto: NRK/SVT

På vei til innspilling av Skavlan overrasket gitarist Slash alle da han plutselig dukket opp uannonsert på konsert i Stockholm tirsdag.

«Jeg skal jamme»

Med hatten på snei stod plutselig gitaristen på scenen under en konsert med gruppa Alter Bridge i den svenske hovedstaden, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Jeg skal jamme Rise today med Alter Bridge i Stockholm» skreiv Slash på Twitter, rett før han gikk på scenen.

«Det var kult og fullstendig uventa. Alter Bridge er fantastiske live. Det er første gang jeg har sett dem sjøl og jeg tror vi kommer til å gjøre det igjen, snart», twitret han en time etterpå. Og kort tid etter dukket selvsagt også opptak av opptredenen på YouTube.

Slash-vokalist

– Han slutter aldri å forundre meg, sier vokalist Myles Kennedy i Alter Bridge til Aftonbladet.

Kennedy har fungert som Slashs vokalist under hans siste soloturné, og også medvirket på soloalbumet «Slash» som kom ut i april.

Den tidligere Guns N’ Roses-gitaristen gjester denne uka det svensk-norske NRK-talkshowet Skavlan, i forbindelse med sin nye selvbiograf. Der har han lovet å snakke om sitt lange artistliv.

- Betyr veldig mye

Tirsdagens opptreden var på forhånd hemmelig og bare medlemmene i bandet visste at han skulle komme, direkte fra flyplassen til konserten.

- Det faktum at han tok seg tid til å komme til konserten betyr veldig mye for bandet. Jeg slutter aldri å forundres over ham, gjentar Myles Kennedy.

Kulturstrøm

 • Obama til Netflix

  Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

  Michelle og Barack Obama
 • Selger historiske kjærlighetsbrev

  I 1896 skrev Marcel Proust kjærlighetsbrev til den kjente komponisten Reynaldo Hahn. De var to av datidens store kulturstjerner, og kjærligheten mellom dem var holdt hemmelig. denne uken selger en slektning av den verdenskjente forfatteren flere enn 70 av Prousts private dokumenter. De består blant annet av utkast til romaner, bøker og kjærlighetsbrev som kan kaste nytt lys over Proust og historien, skriver The Guardian. Lære mer om mannen bak verdens lengste roman her: Ni ting du ikke visste om Proust

  Marcel Proust, et bilde tatt ca 1896
  Foto: - / Afp/Scanpix