Slash hyller Axl

De gamle Guns N' Roses-medlemmene er ikke akkurat kompiser, men Slash mener likevel Axl Rose er en av tidenes beste vokalister.

Slash, Guns n' Roses, Velvet Revolver.

Slash, den tidligere Guns n' Roses-gitaristen, mener Axl Rose er en av tidenes beste rocke-vokalister.

Foto: CP Christopher Pike / Scanpix/AP

Guns N' Roses-vokalist Axl Rose

- Axl har alltid i mine øyne vært en av de beste frontfigurene/vokalistene i rock n’ roll, sier Slash.

Foto: Mark Allan / Ap
Guns N' Roses

Guns N' Roses i sin opprinnelige form, var et fantastisk band, mener Slash.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Guns N’ Roses-vokalist Axl Rose og hans tidligere gitarist Slash har ikke vært på talefot de siste årene. At de to skulle komme til å spille sammen igjen virker stadig veldig fjernt.

Les også:

Men til tross for sitt forhold til sin tidligere bandkompis vil han likevel hevde at Axl Rose er en av verdens beste rockevokalister.

- Stilig

I desember ble Axl Rose kåret til tidenes beste vokalist av musikknettstedet Musicradar.com. I et intervju med Entertainment Weekly sier Slash at han syntes det var på sin plass.

- Det var egentlig ganske stilig, mener han.

- Tross alt, når alt kommer til alt, har vi hatt våre uenigheter om både det ene og det andre. Men jeg vil aldri undergrave det faktum at jeg mente Guns N’ Roses, i sin originale form, var et av de beste rocke-banda, og Axl har alltid i mine øyne vært en av de beste frontfigurene/vokalistene i rock n’ roll. Punktum, sier Slash.

Mick Jagger

Slash mener Mick Jagger kanskje er tidenes vokalist og frontfigur.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Men når han blir bedt om å sette opp sin egen liste over tidenes vokalister er han litt mer tvilende til om Axl havner på topp.

Mick Jagger

- Det kan hende. Jeg har egentlig aldri tenkt over det… du har Roger Daltrey, Steven Tyler, Robert Plant og Mick Jagger. Jeg ville trolig sagt Mick Jagger, bare fordi han har holdt på så lenge og er en av de mest karismatiske frontfigurene noensinne, forklarer han.

- Om jeg skulle satt opp en topp fem-liste ville Axl vært med der. Og John Lennon, sier han videre.

For tiden er Slash på jakt etter ny vokalist til sitt band Velvet Revolver samtidig som han igjen legger ut på turné som soloartist – denne gang som oppvarming for Ozzy Osbourne.

Hemmelighetsfull Slash

Velvet Revolver

Slash og Velvet Revolver med Scott Weiland på vokal. Jakten forsetter stadig på hans erstatter.

Foto: CHRIS POLK / AP

På Velvet Revolver-fronten har det lenge vært stille. Bandet jakter stadig ny vokalist etter at Scott Weiland fikk sparken i 2008. Slash forteller at de fortsatt jobber med flere kandidater, men vil ikke røpe noen navn.

- Vi har en liste med folk vi vurderer akkurat nå, men vi har ikke bestemt oss. Men en avgjørelse vil trolig komme i løpet av de kommende ukene.

- Er det noen kjente navn?

- Det er definitivt ett navn som er rimelig kjent, ja, sier en hemmelighetsfull Slash.

Kulturstrøm