Slankes av kona

Anders Helliksen la på seg 25 kilo på tre år. Så ble han satt på "slankern" av kona.

Kona seier nei til julegodt
Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

- Jeg var en skikkelig tjukkas, og visste jeg måtte gjøre noe. Så fikk jeg tips av kona om å skrive ned alt jeg spiste. Det hele var et regnskap over hva slags næring jeg trenger i forhold til hvor mye jeg beveger meg. Det ble effektivt, forteller Anders Helliksen.

Helliksen tok av seg 30 kilo på fire måneder med god hjelp av kona, Åse Kringlebotn. Samarbeidet resulterte i boka "Slankedagbok for menn".

Sammen med kona var han gjest i Nitimen torsdag 4. januar.

Fikk kreft

Helliksen fikk kreft i 2002. En stor operasjon og cellegiftbehandling gjorde at han mista førligheten i beina midlertidig.

- Da jeg endelig kom meg på beina hadde jeg sittet i ro lenge. Da var det ekstra viktig å komme seg opp å gå, forteller Helliksen.

Nå var kanskje Helliksen ekstra heldig med kone. Åse Kringlebotn er nemling leder for opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og ernæringsfysolog. Hun vet mye om det å spise sunt, og er hovedforfatteren bak "Slankedagbok for menn".

Vaktbikkje

- Jeg var litt streng vaktbikkje hver eneste dag for at vi skulle få det til. Men jeg skjønte snart at jeg måtte ta utgangspunkt i det Anders selv var glad i. Han var for eksempel veldig glad i knekkebrød og melk, så det gikk det mye av, forteller Kringlebotn.

I tillegg til sunn kost, var det mye sykling og gåing for ekteparet.

- Vi laget mat sammen for før, og det var godt for meg også. Det er ikke mulig å gjennomføre noe slikt om man ikke spiller på lag. Jeg trengte også å slanke meg litt, forteller Åse Kringlebotn.

 

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.