NRK Meny
Normal

Ødelegger kjøpesentre hjemstedet ditt?

Forfatter bekymrer seg over tomme gater fordi «alle» er på kjøpesentret. Men er det så ille som han skal ha det til?

Folketom gate

Stian Hunstad har sendt oss dette bildet fra Narvik sentrum, hvor det før var butikker.

Foto: Stian Hunstad / Leserfoto

Alle kjøpesentrene her i landet fører til tomme gater og triste sentrum, skal vi tro forfatter Ronny Spaans.

Han reagerer på at bygg som Lambda og Regjeringskvartalet debatteres i beste sendetid, men at det ikke diskuteres hvordan sentrumsutviklingen på mindre steder i Norge foregår.

Med andre ord: Hvordan folk flest egentlig har det rundt seg.

I sin nye bok deler han ut terningkast til norske byer og tettsteder. Flere av dem får det man må kunne kalle slakt. Med boka vil forfatteren problematisere at vi flytter oss fra gatene og inn på kjøpesentre.

Er det så ille som forfatteren skal ha det til - eller har han kanskje helt rett?

Send oss ditt bilde! Bruker du Instagram, merker du bildet med #nrksentrum og #stedsnavn. Du kan også laste det enkelt opp her.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters