Hopp til innhold

– Det verste jeg noen gang har hørt

– Han mente vi var verdens dårligste band, sier Janove Ottesen om Aftonbladets fem år gamle anmeldelse. Men journalisten angrer ikke. – Jeg har sluttet å skrive om dem for min egen helses skyld, sier han.

Video Kaizers Orchestras Janove på Skavlan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kaizers Orchestra er ute med nytt album, men har fremdeles ikke glemt den knusende dommen de fikk fra Aftonbladets anmelder Markus Larsson i 2005.

Det kommer fram når bandet gjester Fredrik Skavlan denne fredagen.

– Vi er kritikerroste stort sett over alt, men ikke i Sverige. Vi fikk en anmeldelse fra Aftonbladet i 2005, for vårt beste album, «Maestro». Anmelderen skrev noe sånt som «dette er verdens verste band. At de orker», forteller vokalist og frontfigur Janove Ottesen til Fredrik Skavlan.

Kaizers Orchestra

Janove Ottesen og resten av Kaizers Orchestra glemmer ikke anmeldelsen fra Aftonbladets Markus Larsson.

Foto: Paal Audestad

– Uutholdelig

Markus Larsson forklarte anmeldelsen til NRK.no etter at den hadde kommet på trykk i Aftonbladet.

– Det er ikke tekstene som er problemet her. Jeg skjønner det meste. Det er musikken, eller mangel på sådan. Det er bare bråk jeg hører. En salig røre, fortalte Larsson til NRK.no.

Og det står han ved.

– Om jeg husker anmeldelsen? Absolutt. Det er noe av det verste jeg noen gang har hørt, sier Aftonbladets Markus Larsson når NRK.no tar kontakt fredag formiddag.

– Det er nesten bare Muse som lager like uutholdelig musikk som Kaizers Orchestra og deres ompa. Men folk har forskjellig smak, sier journalisten.

– Skal aldri ta i dem mer

Han mener gutta i bandet sikkert er fine folk, og at musikken deres sikkert funker kommersielt.

– Så de får se på det som noe positivt. En fjær i hatten, som vi sier i Sverige.

Musikkjournalisten har ikke endret smak i løpet av de siste fem årene.

– Jeg har lovet å aldri skrive mer om det bandet, for min egen helses skyld. Når det gjelder norske band foretrekker jeg nedlagte Turboneger, eller Kvelertak. Sistnevnte spiller hard rock, som føles som et slag på pungen. Briljant, sier Larsson.

Skavlan ser du på NRK1 fredager klokken 21.25 og i NETT-TV.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober