Hopp til innhold

Skyhøye seertall for sesong to av «Exit»

Totalt har 1,16 millioner sett første episode i andre sesong av «Exit». Sesongen hadde premiere 5. mars på NRK TV.

Exit 2

De er millionærer og småbarnsfedre med et umettelig behov for dop, vold, sex – og grov innsidehandel. Sesongen 2 hadde premiere 5. mars.

Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK

– Dette er de høyeste strømmetallene vi har sett etter så kort tid for en dramaserie, sier Iacob Christian Prebensen i analyseavdelingen til NRK.

Etter tre dager i NRK TV har 876.000 sett første episode av sesong 2. På tilsvarende tidspunkt hadde 200.000 sett første episode av sesong 1.

Andre sesong av «Exit» går mer i dybden enn den første sesongen. Vi blir mer kjent med alle karakterene enn vi gjorde i første sesong som ble sett av halvannen million.

Nå har 699.000 sett hele sesongen i NRK TV.

Serien fra Oslos finansverden der det drikkes, juges, hores og slåss vekket oppsikt. Sesong to viser en historie om skyggesiden av kapitalisme. Om innsidehandel, hvitvasking, skatteparadis og hva som skjer når inntjening er viktigere enn mennesker.

Finansfruene spiller også større og viktigere roller enn tidligere. De slår tilbake og tar hevn.

Exit
Foto: Fremantle

– Det eneste som har hatt høyere strømmetall etter tre dager, er første episode av den ordinære sesongen av «Førstegangstjenesten». På tilsvarende tidspunkt hadde 995.000 sett det i NRK TV, sier Prebensen.

– Helt fantastiske tall

Serieskaper Øystein Karlsen jubler over de skyhøye seertallene. Han er veldig overrasket.

– Det er helt vilt! Det er helt fantastisk at folk ser på serien, det er ikke noe annet vi vil. Dette er jo noe man bare drømmer om.

Han sier at forskjellen mellom sesong 1 og 2 er at mange ikke visste hva serien var, og det tok litt lenger tid før den vokste.

– Nå er det jo mye snakk om den. Også har vi ett år bak oss med karantene som bryter monotonien. Det har nok gitt oss noe drahjelp og kanskje vi har lettet opp helgen og lockdown for noen, sier Karlsen.

Exit Øystein Karlsen

Serieskaper Øystein Karlsen

Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK

Aldri opplevd maken

– Jeg har jobbet med TV-serier i 15 år, og har aldri opplevd noe lignende. Nå skal jeg gå en ekstra tur for å feire, ler Karlsen.

Kulturstrøm

 • Gamingens svar på Big Brother

  Det store spelhuset til NRK, som har fått namnet LL35, rommar 200 kvadratmeter og har alt ein «gamer» kan ønske seg.

  Profilane er omringa av 50 kamera som live-strøymer alt dei gjer. Kvar einaste rørsle blir dokumentert og sendt på direkten på tenesta Twitch og i nettspelaren på NRK TV.

 • Skulpturer solgt for over 400 millioner kroner

  En skulptur av Edgar Degas ble solgt torsdag for 41,6 millioner dollar – som tilsvarer drøye 411 millioner norske kroner. Dette er den høyeste prisen som er betalt for et verk av den franske kunstneren.

  Degas «La Petite Danseuse de quatorze ans» forestiller en ung ballettdanser med tyllskjørt og var en sensasjon allerede da den først ble stilt ut i Paris i 1881.

  Skulpturen som ble solgt er en avstøping gjort ti år etter at kunstneren hadde gått bort. Originalen står i National Gallery Of Art i Washington.

  Under auksjonen hos Christie's i New York ble også Pablo Picassos «Tete de femme (Fernande)» solgt for 48,4 millioner dollar – som tilsvarer 479 millioner kroner. Det er den dyreste Picasso-skulpturen som er solgt til nå (NTB)

  "Petite danseuse de quatorze ans" av Edgar Degas, er støpt i flere versjoner. Denne ble laget ti år etter kunstnerens død.
  Foto: AFP/CHRISTIE'S IMAGES LTD/NTB