Skyhøye seertall for sesong to av «Exit»

Totalt har 1,16 millioner sett første episode i andre sesong av «Exit». Sesongen hadde premiere 5. mars på NRK TV.

Exit 2

De er millionærer og småbarnsfedre med et umettelig behov for dop, vold, sex – og grov innsidehandel. Sesongen 2 hadde premiere 5. mars.

Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK

– Dette er de høyeste strømmetallene vi har sett etter så kort tid for en dramaserie, sier Iacob Christian Prebensen i analyseavdelingen til NRK.

Etter tre dager i NRK TV har 876.000 sett første episode av sesong 2. På tilsvarende tidspunkt hadde 200.000 sett første episode av sesong 1.

Andre sesong av «Exit» går mer i dybden enn den første sesongen. Vi blir mer kjent med alle karakterene enn vi gjorde i første sesong som ble sett av halvannen million.

Nå har 699.000 sett hele sesongen i NRK TV.

Serien fra Oslos finansverden der det drikkes, juges, hores og slåss vekket oppsikt. Sesong to viser en historie om skyggesiden av kapitalisme. Om innsidehandel, hvitvasking, skatteparadis og hva som skjer når inntjening er viktigere enn mennesker.

Finansfruene spiller også større og viktigere roller enn tidligere. De slår tilbake og tar hevn.

Exit
Foto: Fremantle

– Det eneste som har hatt høyere strømmetall etter tre dager, er første episode av den ordinære sesongen av «Førstegangstjenesten». På tilsvarende tidspunkt hadde 995.000 sett det i NRK TV, sier Prebensen.

– Helt fantastiske tall

Serieskaper Øystein Karlsen jubler over de skyhøye seertallene. Han er veldig overrasket.

– Det er helt vilt! Det er helt fantastisk at folk ser på serien, det er ikke noe annet vi vil. Dette er jo noe man bare drømmer om.

Han sier at forskjellen mellom sesong 1 og 2 er at mange ikke visste hva serien var, og det tok litt lenger tid før den vokste.

– Nå er det jo mye snakk om den. Også har vi ett år bak oss med karantene som bryter monotonien. Det har nok gitt oss noe drahjelp og kanskje vi har lettet opp helgen og lockdown for noen, sier Karlsen.

Exit Øystein Karlsen

Serieskaper Øystein Karlsen

Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK

Aldri opplevd maken

– Jeg har jobbet med TV-serier i 15 år, og har aldri opplevd noe lignende. Nå skal jeg gå en ekstra tur for å feire, ler Karlsen.

Kulturstrøm

 • Ikke Slottsfjellfestival i år

  Det blir ikke noe av Slottsfjellfestivalen sommeren 2021. Det bekrefter Jon Terje Johnsen overfor TB. Han er styreleder i Focus Holding AS, som er hovedeier i den populære festivalen. Etter et tungt 2020 ser de seg nødt til å utsette relanseringen.

  Publikum - Slottsfjell 2018
  Foto: Tom Øverlie / NRK P3
 • Kate Winslet begeistrer

  Kate Winslet lager hverdagsgrå krimkunst med rollefiguren Mare Sheena i dramakrimserien «Mare of Easttown», der alt er holdt i et gråtonet, realistisk og akkurat passe sorgmuntert uttrykk, skriver Filmpolitiet etter å ha sett de tre første episodene. Terningkast 5.

  Kate Winslet som detektiven Mare Sheenan i Mare of Easttown
  Foto: HBO Nordic