Hopp til innhold

Vi vil ha skumle og ekle bilder

Ta et skummelt bilde. Send det inn til oss. Kanskje blir akkurat du med på å illustrere en av grøsserne fra Radioteatret.

Grøss
Foto: Coulorbox.com

Radioteatret har flere ganger laget korte grøssere, der lytterne selv har skrevet manus. Nå er vi i gang med manuskonkurranse igjen.

Les mer: - Skriv en grøsser for NRK

Lek fotograf

Føler du at å skrive et helt manus er for drøyt, kan du likevel bidra. Lytt til en av våre ferdige grøssere, la deg inspirere, plukk opp kameraet eller mobilen og lek fotograf.

Hva med en mørk kjellertrapp? En gammel lyspære. En blodig biff. Knivblad. Knugende hender.

Lytt til Låne drill og Familien til middag så skjønner du hva vi mener!

Illustrasjonsfoto

Familien til middag, her illustrert med et bilde av en grillet entrecote. Men kanskje du får lyst til å lage noe mer makabert?

Foto: Colourbox.com

Vi velger ut de beste, eller egentlig verste, bildene, og syr dem sammen til en bildefortelling som skal gjøre grøsseren enda eklere, enda mer skremmende, kort sagt til en enda bedre skrekkopplevelse!

NB! Vi forutsetter at du ikke skader noen eller gjør noe farlig for å ta bildet.

Send bildet på e-post til Radioteatret .

Konkurranseperioden er ut året, så siste frist for å sende inn bilder er 31. desember. Vi lover å kåre vinnere og lage bildefortellingene slik at de kan ses på NRK.no i januar.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober