Skuffet over «Hobbiten»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Storfilmen «Hobbiten» fikk en skuffende mottagelse etter at filmselskapet arrangerte testvisning for fansen.

Peter Jacksons kommende storfilm skulle vises for sultne fans på filmmessen CinemaCon i Las Vegas. Publikum fikk se ti minutter fra den etterlengtede filmen, men mottagelsen var alt annet enn responsen filmskaperne hadde håpet på.

– Den ser ut som en billig tv-film, uttalte en skuffet fan på vei ut fra kinosalen.

For skarp

Bakgrunnen for den flengende kritikken var at filmskaperne besluttet å vise filmen med 48 bilderuter i sekundet (fps), i stedet for det tradisjonelle 24. Dette gjør at filmen ser svært skarp ut, men grepet falt ikke i smak hos det forhåpningsfulle publikummet.

– Dette minner om første gangen jeg så Blu-Ray. Den varme følelsen i filmen forsvinner, og man sitter med følelsen av å se bakomklipp i stedet for en film, forklarte en seer til Variety.

Ifølge Variety satt mange med en følelse av at skuespillerne var overeksponerte. I tillegg fikk mange opplevelsen av at filmen var for skarp, og med en kontrast som gjorde at publikum sammenlignet den med tv-serier og sportssendinger i HD.

Film The Hobbit

«Hobbiten» har gitt Peter Jackson mye hodebry.

Foto: MARK J. TERRILL / AP

Problematisk historie

«Hobbiten» er en av årets største og mest etterlengtede filmer, men den har hatt en kronglete vei til lerretet. Handlingen finner sted før «Ringenes Herre» som ble regissert av Peter Jackson.

Jackson skulle egentlig bare være produsent for «Hobbiten», men måtte sette seg i regissørstolen etter at filmens opprinnelige regissør, Guillermo del Toro, takket for seg i 2010.

Filmen skal ha premiere 14. desember, så filmskaperne har fremdeles noen måneder på seg til å rette feil på storproduksjonen.

Kulturstrøm

 • Jim Carrey forfatterdebuterer

  Skuespiller Jim Carrey har sammen med forfatteren Dana Vachon sluppet boken «Memoirs and Misinformation» – som handler om en deprimert antihelt som heter det samme som ham. Ifølge Hollywood Reporter startet bokprosjektet med at Carrey så etter noen som kunne skrive essayer inspirert av maleriene han hadde begynt å lage for åtte år siden (NTB).

  Jim Carrey med boken han debuterte med i 2020
  Foto: Knopf, venstre, Austin Hargrave/Paramount via AP høyre / Scanpix
 • Blir seks sesonger av «The Crown»

  Egentlig skulle «The Crown» rundes av etter fem sesonger – men da de begynte å diskutere handlingen, innså serieskaperne og Netflix at det trengtes en sjette runde. Sesongene fem og seks tar ifølge bransjebladet historien inn i 2000-tallet, med Imelda Staunton som dronning Elizabeth og Lesley Manville som prinsesse Margaret (NTB.

  Imelda Staunton og Dronning Elizabeth II
  Foto: Scanpix/Ap