Hopp til innhold

Skuffet over «Hobbiten»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Storfilmen «Hobbiten» fikk en skuffende mottagelse etter at filmselskapet arrangerte testvisning for fansen.

Peter Jacksons kommende storfilm skulle vises for sultne fans på filmmessen CinemaCon i Las Vegas. Publikum fikk se ti minutter fra den etterlengtede filmen, men mottagelsen var alt annet enn responsen filmskaperne hadde håpet på.

– Den ser ut som en billig tv-film, uttalte en skuffet fan på vei ut fra kinosalen.

For skarp

Bakgrunnen for den flengende kritikken var at filmskaperne besluttet å vise filmen med 48 bilderuter i sekundet (fps), i stedet for det tradisjonelle 24. Dette gjør at filmen ser svært skarp ut, men grepet falt ikke i smak hos det forhåpningsfulle publikummet.

– Dette minner om første gangen jeg så Blu-Ray. Den varme følelsen i filmen forsvinner, og man sitter med følelsen av å se bakomklipp i stedet for en film, forklarte en seer til Variety.

Ifølge Variety satt mange med en følelse av at skuespillerne var overeksponerte. I tillegg fikk mange opplevelsen av at filmen var for skarp, og med en kontrast som gjorde at publikum sammenlignet den med tv-serier og sportssendinger i HD.

Film The Hobbit

«Hobbiten» har gitt Peter Jackson mye hodebry.

Foto: MARK J. TERRILL / AP

Problematisk historie

«Hobbiten» er en av årets største og mest etterlengtede filmer, men den har hatt en kronglete vei til lerretet. Handlingen finner sted før «Ringenes Herre» som ble regissert av Peter Jackson.

Jackson skulle egentlig bare være produsent for «Hobbiten», men måtte sette seg i regissørstolen etter at filmens opprinnelige regissør, Guillermo del Toro, takket for seg i 2010.

Filmen skal ha premiere 14. desember, så filmskaperne har fremdeles noen måneder på seg til å rette feil på storproduksjonen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.