Normal

Skuffende comeback

Det ble ingen reprise på «Thriller».

Michael Jackson på World Music Awards
Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

Michael Jackson fikk en Diamond Award under World Music Awards.
Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

Nett-tv: Michael Jacksons comeback på World Music Awards

Nett-tv: Per Sundnes om Michael Jacksons World Music-opptreden

Les også: Truet av gal beundrer

Les også: Ny Jacko-plate på vei?

Den fallerte superstjernen Michael Jackson gjorde et haltende comeback under utdelingen av World Music Awards i London onsdag kveld.

Kuttet scenelyden

På forhånd var det varslet at Jackson skulle framføre sin store hit «Thriller» fra scenen, men alt han gjorde var å bidra på refrenget til «We Are The World», omgitt av et ungt gospelkor.

Da den likbleke 48-åringen nærmet seg de høye notene, ble scenelyden kuttet.

Onsdagens haltende comeback var første gang Jackson har vist seg på scenen siden han i juni 2005 ble frifunnet for anklager om seksuelle overgrep mot barn.

Roste familien og fansen

Tidligere på kvelden mottok Jackson en Diamond Award, prisen som deles ut til artister som har solgt mer enn 100 millioner plater.

Jackson, som antas å ha solgt rundt 750 millioner planer i løpet av sin karriere, benyttet takketalen til å rose fansen og familien, særlig de tre barna som har vært sammen med ham under oppholdet i London.

- Jeg er ydmyk over å motta denne utmerkelsen. Jeg hadde en drøm om at «Thriller» skulle bli tidenes mestselgende album, og Gud svarte på mine bønner, sa Jackson, og takket fansen sin.

Kastet jakka

- Det er så mange som har elsket og støttet meg, sa han med klare hentydninger til den vanskelige tiden han har vært gjennom etter rettssaken .

- Jeg elsker fansen fra dypet av mitt hjerte, sa han før han kastet den svarte skinnjakka si ut i publikum.

Om onsdagens opptreden i London får Jacksons karriere til å skyte ny fart, gjenstår å se.

(NRK / NTB / Reuters)

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix