Skuffende comeback

Det ble ingen reprise på «Thriller».

Michael Jackson på World Music Awards
Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

Michael Jackson fikk en Diamond Award under World Music Awards.
Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

Nett-tv: Michael Jacksons comeback på World Music Awards

Nett-tv: Per Sundnes om Michael Jacksons World Music-opptreden

Les også: Truet av gal beundrer

Les også: Ny Jacko-plate på vei?

Den fallerte superstjernen Michael Jackson gjorde et haltende comeback under utdelingen av World Music Awards i London onsdag kveld.

Kuttet scenelyden

På forhånd var det varslet at Jackson skulle framføre sin store hit «Thriller» fra scenen, men alt han gjorde var å bidra på refrenget til «We Are The World», omgitt av et ungt gospelkor.

Da den likbleke 48-åringen nærmet seg de høye notene, ble scenelyden kuttet.

Onsdagens haltende comeback var første gang Jackson har vist seg på scenen siden han i juni 2005 ble frifunnet for anklager om seksuelle overgrep mot barn.

Roste familien og fansen

Tidligere på kvelden mottok Jackson en Diamond Award, prisen som deles ut til artister som har solgt mer enn 100 millioner plater.

Jackson, som antas å ha solgt rundt 750 millioner planer i løpet av sin karriere, benyttet takketalen til å rose fansen og familien, særlig de tre barna som har vært sammen med ham under oppholdet i London.

- Jeg er ydmyk over å motta denne utmerkelsen. Jeg hadde en drøm om at «Thriller» skulle bli tidenes mestselgende album, og Gud svarte på mine bønner, sa Jackson, og takket fansen sin.

Kastet jakka

- Det er så mange som har elsket og støttet meg, sa han med klare hentydninger til den vanskelige tiden han har vært gjennom etter rettssaken .

- Jeg elsker fansen fra dypet av mitt hjerte, sa han før han kastet den svarte skinnjakka si ut i publikum.

Om onsdagens opptreden i London får Jacksons karriere til å skyte ny fart, gjenstår å se.

(NRK / NTB / Reuters)

Kulturstrøm

 • «Dune – del to» bekreftet

  Oppfølger til sci-fi filmen «Dune» er nå bekreftet etter en suksessfull åpningshelg internasjonalt. Filmen har tjent inn 220 millioner dollar globalt. I Norge har filmen solgt nesten 200 000 billetter.

  Ifølge CNN regner Warmer Bros med å slippe del to i 2023. Oppfølgeren regisseres også av Denis Villeneuve med Timothée Chalamet i hovedrollen.

  Dune part 2
  Foto: Warner bros
 • Effektiv grøsser fra utkant-USA

  I skrekkfilmen «Antlers» engasjerer en hjemflyttet lærer (Keri Russell) seg i en elev som sliter. Både han og faren plages nemlig av en overnaturlig forbannelse. «Skikkelig ekkelt og velgjort utført», sier Filmpolitiets Birger Vestmo. Terningkast 4.

  Julia (Keri Russell) skriker ut i skrekkfilmen «Antlers».
  Foto: Kimberley French © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved / Fox Searchlight Pictures