Skuespiller støtter Bill Cosby

Skuespiller og komiker Damon Wayans kalte overgrepsofrene hans «for stygge til å voldtas» på amerikansk radio.

Damon Wayans

SKUESPILLER: Damon Wayans er en skuespiller og komiker, kjent fra blant annet «In Living Color», «Saturday Night Live», «The Last Action Hero», «Major Payne» og «Blankman».

Foto: CHRIS CARLSON / AP

I det amerikanske radioprogrammet «The Breakfast Club» på fredag kom skuespiller og komiker Damon Wayans med noen kraftige uttalelser i saken rundt overgrepsanklagede Bill Cosby og hans ofre.

Over 40 kvinner har beskyldt Bill Cosby for seksuelt misbruk og voldtekter siden 1970-tallet. Cosby har selv avvist alle anklager.

Wayans

KJENT SØSKENFLOKK: Brødrene Marlon (f.v.), Shawn, Damon og Keenen er fire av søskenflokken på ti som har gjort stor karriere i Hollywood.

Foto: ANN JOHANSSON / Ap

Damon Wayans, mest kjent fra «In Living Color» og «Saturday Night Live», støttet Cosby og gikk så langt som å kalle noen av ofrene «unrapeable», eller for stygge til å voldtas.

– Bare hør på hva dem sier. Noen er virkelig ikke mulige å voldta. Jeg ser på dem og tenker; du vil ikke ha det der. Bare kom deg bort derfra, sa Wayans.

Damon, den tredje eldste i en søskenflokk på ti, kom også med denne uttalelsen, som sikter til tiden det har tatt for noen av kvinnene til å stå frem.

– Hvor stor kan penisen hans være, om den gir deg hukommelsestap i 40 år?

I forhold med kvinnene

Bill Cosby

BILL COSBY: Den nå 78 år gamle komikeren er anklaget for å ha dopet og seksuelt misbrukt over 40 kvinner.

Foto: Brennan Linsley / Ap

I radiointervjuet, som er mulig å se i sin helhet på hjemmesidene til The Hollywood Reporter, sier Wayans at han tror Cosby var i et forhold med alle kvinnene.

– Jeg tror han var i forhold med alle, men at han til slutt tenkte; dette er 1978, jeg jobber ikke slik lenger. Jeg klarer ikke få den opp for noen av dere, sier han.

Skuespilleren trekker også linjer til andre kjente personligheter som har blitt anklaget for overgrep men som fortsetter å jobbe som vanlig.

Blant annet Woody Allen, som skriver og regisserer filmer, og Stephen Collins fra tv-serien «Den syvende himmel», som fortsatt blir sendt på amerikansk fjernsyn.

Kritisert

Kritikken mot Damon Wayans har ikke latt vente på seg etter intervjuet. En rekke personer har blant annet brukt Twitter til å lufte tankene sine om skuespilleren.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Whoopi Goldberg var en av de siste kjente profilene som støttet Bill Cosby, men endret mening tidligere i sommer.

– All informasjon tyder på at han er skyldig. Jeg kommer ikke lenger til å hevde at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sa Golberg i et intervju med TV-kanalen ABC.

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm