NRK Meny
Normal

Skuespiller støtter Bill Cosby

Skuespiller og komiker Damon Wayans kalte overgrepsofrene hans «for stygge til å voldtas» på amerikansk radio.

Damon Wayans

SKUESPILLER: Damon Wayans er en skuespiller og komiker, kjent fra blant annet «In Living Color», «Saturday Night Live», «The Last Action Hero», «Major Payne» og «Blankman».

Foto: CHRIS CARLSON / AP

I det amerikanske radioprogrammet «The Breakfast Club» på fredag kom skuespiller og komiker Damon Wayans med noen kraftige uttalelser i saken rundt overgrepsanklagede Bill Cosby og hans ofre.

Over 40 kvinner har beskyldt Bill Cosby for seksuelt misbruk og voldtekter siden 1970-tallet. Cosby har selv avvist alle anklager.

Wayans

KJENT SØSKENFLOKK: Brødrene Marlon (f.v.), Shawn, Damon og Keenen er fire av søskenflokken på ti som har gjort stor karriere i Hollywood.

Foto: ANN JOHANSSON / Ap

Damon Wayans, mest kjent fra «In Living Color» og «Saturday Night Live», støttet Cosby og gikk så langt som å kalle noen av ofrene «unrapeable», eller for stygge til å voldtas.

– Bare hør på hva dem sier. Noen er virkelig ikke mulige å voldta. Jeg ser på dem og tenker; du vil ikke ha det der. Bare kom deg bort derfra, sa Wayans.

Damon, den tredje eldste i en søskenflokk på ti, kom også med denne uttalelsen, som sikter til tiden det har tatt for noen av kvinnene til å stå frem.

– Hvor stor kan penisen hans være, om den gir deg hukommelsestap i 40 år?

I forhold med kvinnene

Bill Cosby

BILL COSBY: Den nå 78 år gamle komikeren er anklaget for å ha dopet og seksuelt misbrukt over 40 kvinner.

Foto: Brennan Linsley / Ap

I radiointervjuet, som er mulig å se i sin helhet på hjemmesidene til The Hollywood Reporter, sier Wayans at han tror Cosby var i et forhold med alle kvinnene.

– Jeg tror han var i forhold med alle, men at han til slutt tenkte; dette er 1978, jeg jobber ikke slik lenger. Jeg klarer ikke få den opp for noen av dere, sier han.

Skuespilleren trekker også linjer til andre kjente personligheter som har blitt anklaget for overgrep men som fortsetter å jobbe som vanlig.

Blant annet Woody Allen, som skriver og regisserer filmer, og Stephen Collins fra tv-serien «Den syvende himmel», som fortsatt blir sendt på amerikansk fjernsyn.

Kritisert

Kritikken mot Damon Wayans har ikke latt vente på seg etter intervjuet. En rekke personer har blant annet brukt Twitter til å lufte tankene sine om skuespilleren.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Whoopi Goldberg var en av de siste kjente profilene som støttet Bill Cosby, men endret mening tidligere i sommer.

– All informasjon tyder på at han er skyldig. Jeg kommer ikke lenger til å hevde at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sa Golberg i et intervju med TV-kanalen ABC.

Kulturstrøm

  • Nytt nasjonalt 22. juli-minnesmerke

    Søndag avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene. Det blir plassert ved Høyblokka i Oslo, og består av en vegg med alle ofrenes navn og alder, i tillegg til et «gulv» av tromlet glass. Glassbitene symboliserer alt det knuste glasset i områdene rundt regjeringskvartalet etter at bomben gikk av. Forslag til minnesmerker etter terrorangrepene i 2011 har tidligere vakt mye debatt. Støttegruppa for 22. juli sier at dette minnesmerket er etterlengtet (NTB).

  • Terningkast fire til «Mamma Mia»

    Fansen vil kose seg, mener P3s filmanmelder om «Mamma Mia»-oppfølgeren, som er klar for norske kinoer. Hun fremhever Chers inntreden i filmen, og at Pierce Brosnan er spesielt god denne gangen. Heldigvis har sistnevnte fått færre sangnumre å bryne seg på. «Jeg liker at manusforfatterne siden sist har lært at Brosnans stemme ikke gjør seg så godt i full utfoldelse,» skriver anmelderen.

    Mamma Mia, Here We Go Again!
    Foto: Jonathan Prime