Ny bok om Lisbeth Salander

Det kommer nok en bok i «Millennium»-serien om Lisbeth Salander, det skriver Gyldendal forlag i en pressemelding.

Lisbeth Salander

FAMILIESTRID: Larssons far og bror har gitt grønt lys til en fortsettelse av historien om Lisbeth Salander, mens Larssons samboer gjennom 30 år ikke har det.

– Jeg har akkurat lest førsteutkastet av den kommende boken. Det er fantastisk å få jobbe med David og en ny Millennium-story. Jeg er imponert over hvordan David lykkes med å ta opp uventede temaer og bygge overraskende intriger. Akkurat som forrige gang kommer boken til å slippes samtidig over hele verden. Og jeg kan love at det blir like spennende som sist, sier forlagssjef Eva Gedin i Norstedts i pressemeldingen.

Det var Stieg Larsson som skrev de tre første bøkene om det introverte datageniet Lisbeth Salander.

Larsson fikk selv aldri oppleve den enorme suksessen til bøkene han skrev om Lisbeth Salander og Millennium-universet. Larsson døde i 2004 av hjerteinfarkt før bøkene ble utgitt.

Kritikken haglet mot Lagercrantz etter det ble kjent at han ville følge opp trilogien.

Les også: Kaller ny Millennium-bok «litterær likskjending»

Solgte godt til tross for kritikk

At Lagercrantz fikk det glatte lag for å fortsette serien til den avdøde Stieg Larsson, har ikke sett ut til å dempe salget.

Per dags dato har den fjerde Millennium-boken, «Det som ikke dreper oss,» utkommet i 40 land og solgt fem millioner eksemplarer.

Den femte boken har foreløpig ingen tittel, men Lagercrantz er godt i gang med skriveprosessen.

– Det var under en ferie med familien at jeg nok en gang begynte å tenke på Stieg Larssons fantastiske univers og en ny idé vokste frem. Det var ikke alltid bra for søvnen og nevrosen min, det er bra for boken, sier Lagercrantz.

Deler av inntektene fra Millennium-bøkene går til Läsrörelsen, en forening som oppfordrer barn til å lese.

Kulturstrøm

 • Dette er P3-favorittene akkurat nå

  Hver uke lager NRK P3 en Spotify-liste med musikken de synes du bør sjekke ut. Ronny Brede Aase mener du bør spesielt være obs på Astrid S sin låt «The First One». Se alle anbefalingene her.

  Astrid S
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
 • Frykter at journalister forfølges

  Forkjempere for pressefrihet frykter at journalister og medier vil bli stilt for retten i USA i kjølvannet av tiltalen mot Julian Assange.

  Flere presseorganisasjoner og medieeksperter reagerer sterkt på utviklingen i saken og betegner den som skremmende.

  – At Julian Assange tiltales for brudd på spionasjeloven, utgjør en direkte trussel mot pressefriheten og undersøkende journalistikk, advarer Reportere uten grenser.

  (NTB)

 • Stones sier fra seg rettigheter

  22 år etter at The Verves monsterhit «Bitter Sweet Symphony» ble sluppet, har bandets låtskriver Richard Ashcroft fått rettighetene til låten. Tidligere har Mick Jagger og Keith Richards fra The Rolling Stones vært kreditert som låtskrivere og fått alle inntektene. Dette fordi samplingen av strykerne i «Bitter Sweet Symphony» er hentet fra en av deres låter. Alle royalties fra låten siden 1997 og fremover vil nå tilfalle Ashcroft. Det skriver Pitchfork.