NRK Meny
Normal

Måtte skrive om «Borgen» etter stygg ulykke

Skuespiller Pilou Asbæk skadet kneet stygt under innspilling av kveldens episode av «Borgen». Det endte med omskriving av manus og krykker for dansken.

Video pilou-krykker

SE VIDEO: Borgen måtte endres etter at skuespiller havnet på krykker

Under innspillingen til sesong to av dramaserien «Borgen» i fjor, skadet Pilou Asbæk, som spiller medierådgiveren Kasper Juul, kneet sitt stygt.

Ulykken fikk følger for episoden du i kveld ser på NRK1.

– Jeg spilte fotball og ville sende en skikkelig Michael Laudrup-pasning (tidligere dansk fotballspiller, journ.anm.) og lobbe den over hele forsvaret. Så røk kneet mitt.

– To uker tidligere hadde jeg sagt til produksjonen at jeg skulle la være å spille fotball. Det var skikkelig ille, forteller Asbæk til NRK.no.

Skrev om manus

Pilou Asbæk i rollen som Kasper Juul i Borgen

Pilou Asbæk spiller rollen som Kasper Juul i «Borgen».

Foto: Mike Kollöffel / DR

Såpass alvorlig var ulykken at skuespilleren røk korsbåndet og to leddbånd, måtte gjennom en operasjon og ble lenket til krykker i flere måneder. Dermed måtte også serien skrives om. Og måten det skjer på i tv-serien er akkurat slik det skjedde i virkeligheten, forklarer Asbæk.

– Det passet fint i den forstand at jeg hadde tre dager fri. Og så rokket vi om på hele produksjonsplanen slik at jeg fikk de to uker første ukene fri og så måtte jeg hinke rundt på krykker i de to siste episodene.

Se hvordan Kasper Juul forklarer gipsen i videoen øverst i saken.

Mistet filmoppdrag

I dag er Asbæk tilnærmet bra igjen, men forteller at ulykken likevel ødela mye.

– Jeg var dårlig lenge. Og jeg skulle gjøre en kjempeproduksjon i utlandet som jeg måtte droppe på grunn av kneet. Det var ikke noe gøy.

Grunnet fotball-EM sender NRK i kveld de to siste episodene i sesong to av «Borgen».

Danskene avslutter i disse dager innspillingen av en tredje, siste sesong.

«Borgen» ser du på NRK1 klokken 21:30 i kveld.

Nett-tv: Se tidligere episoder av «Borgen» her