Skrev den beste barneboken i 2017

Arnfinn Kolerud får Kulturdepartementets litteraturpris for barneboken «Snillionen». Prisen for beste bildebok gikk til Mari Kanstad Johnsen for «ABC». Illustrasjonsprisen går til Iben Sandemose for illustrasjonene til «Kom si, kom sa» av Eva Jensen. Juryen er nedsatt av Norsk barnebokinstitutt og i alt 350.000 kroner deles ut i premie.

Gutt med snedryss av penger. bokforside
Foto: CappelenDamm

Kulturstrøm

 • Cox til Norge med nytt show

  Den britiske partikkelfysikeren Brian Cox skal holde et nytt vitenskap-show neste høst i Norge. I fjor ble et annet av hans show på Sentrum Scene i Oslo utsolgt. Cox er kjent for en rekke vitenskapsprogrammer på BBC, blant annet «Wonders of the Solar System». Forestillingen har fått tittelen «Universal: Adventures in Space & Time» og handler ifølge arrangørene om solsystemet og universets opprinnelse og evolusjon. (NTB)

  Brian Cox
  Foto: Alex Sanz / NTB Tema
 • Museum tener mest på fest

  På Jernaldergården i Stavanger har utleiga auka med 650 prosent i år, og folk står i kø for forhistoriske festar. Utleige av selskapslokale drar inn sårt trengde millionar til norske museum. Leiaren i Museumsforbundeter redd eit for stort fokus på kommersielle aktivitetar kan få negative konsekvensar.

 • Jan Kristoffer Dale får ny pris

  Dale får Aust-Agders kulturstipend 2018 på 50.000 kroner for novellesamlingen «Arbeidsnever», skriver Kolon forlag i en pressemelding. Dale har mottatt flere priser og utmerkelser for debutboken fra 2016, blant annet Tarjei Vesaas' debutantpris. Den handler om mennesker som faller utenfor samfunnet, og for eksempel ikke får fast jobb, sliter på skolen eller ikke klarer å komme seg inn på boligmarkedet. Et tydelig fortellertalent, mente NRKs bokanmelder.

  Jan Kristoffer Dale
  Foto: Kjersti Sletteskog

Flere kulturnyheter