NRK Meny
Normal

Skolekonsert på nrk.no

I dag kunne programleder Stian Barsnes Simonsen ønske velkommen til tidenes første og største skolekonsert på nett.

Stian Barsnes Simonsen og Eyvind Solås inviterer til Grieg-konsert
Foto: Anne Christine Bratt / NRK

Se konserten her!

I år er det 100 år siden Edvard Grieg døde, og fredag 15. juni - på komponistens fødselsdag - inviterer Stian Barsnes Simonsen til nett- konsert! Her vil du møte stjerner som trompetist Tine Thing Helseth og fiolinist Elbjørg Hemsing, og tre av pianistene fra  NRK P2s serie UNG Grieg. Og komponist og Grieg-biograf Eyvind Solås er med som musikalsk historieforteller.   

Hip hop-danserne Martin Sierra og Astrick Sørlie tar oss også med til Dovregubbens hall. De danser til Edvard Grieg og Einar Thorbjørnsens "Dovregubben remixed".

Hør "Dovregubben remixed" her: "Dovregubben remixed"

Og: Vi kårer også vinneren av NY-Griegprisen. Prisen går til en ung musiker/komponist som har laget ny musikk inspirert av den gamle mester, og premien er kr. 10 000!

Les også: Hvem vinner NY Grieg-prisen?

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.