4 pers
200 g risottoris
Man trenger en mann på kjøkkenet...
300 g blandet skogsopp, renset og vasket
1 1/2 dl tørr vin
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss smør
70 g revet parmesan
2 ts sitronsaft
Salt og pepper
ca 8 dl vann
Del soppen i passende biter. Bruk en vid kjele og fres
- også får man risotto med sopp!
sjalottløk og hvitløk i
olivenolje.
Tilsett smør, sopp og salvie.
La det frese over middels varme i 3 min. Rør inn risen og fres den blank. Tilsett vinen og la den fosskoke til nesten all væske har kokt inn.
Spe med kraft eller vann, en stor øse av gangen, og rør til væsken har trukket inn i risen. Fortsett å tilsette kraft og rør den inn til risen er aldente. Dette tar ca 20 min.
Rør inn parmesan og smak til med sitronsaft,
salt og pepper.