Skinnstekt uer

I dag var Lise nede i fiskebutikken her på Youngstorget og hentet seg en helt fersk uer. Gå i din lokale fiskebutikk, kjøpe en uer og lage Lises skinnstekte uer med bacon og appelsin.  

Skinnstekt uer
Foto: NRK

Skinnstekt uer med bacon og appelsin

Ttil fire porsjoner trenger du:  

 

800 g uerfilet med skinn, skrapet for skjell

1 blomkål

melk

2 sjalottløk, finhakket

1 hvitløkfedd, presset

100 g bacon

1 dl ferskpresset appelsinsaft

1 ss soyasaus

1 liten bunt gressløk, finhakket

salt og pepper

olje og smør til steking

spirer eller noen små salatblader til pynt

 

Slik gjør du:

 

Lise Finckenhagen
Foto: Heidi Rode / NRK

Del blomkålen i buketter. Bruk et rivjern og riv det ytterste på blomkålen så det ligner couscous.Skjær resten i små biter, ha det i en kasserolle og tilsett melk til det såvidt dekker blomkålen.

Kok opp og la det koke til blomkålen blir helt mør.Hell av kokemelken og kjør blomkålen til en glatt pure i hurtigmikser.Smak til med salt og hold pureen varm.

Skjær fisken i fire jevne stykker.Lag noen snitt i skinnet og krydre med salt og pepper.

Skjær baconet i små biter.Stek bacon, sjalottløk og hvitløk i en liten stekepannetil baconet blir sprøtt, og hell av fettet. (Ta vare på det.)Tilsett appelsinsaft og soyasaus og kok til det meste av væsken har fordampet.Bland inn baconfettet og hakket gressløk.

Stek fisken i en middels varm teflonpanne med skinnsiden ned.Stek i 5-6 minutter til skinnet blir sprøtt, snu og stek fisken ytterligere ca. 2 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.Stek blomkål-couscousen gyllen i litt smør og smak den til med salt og pepper.

Anrett skinnstekt uer på blomkålpure, dryss blomkålcouscous rundt pureen og sausen litt på og rundt fisken. Pynt gjerne med noen små spirer eller mini-salatblader

 

Kulturstrøm

 • Oversikt over Trumps tvitring

  Avisa The New York Times har laga ei liste over alle Donald Trump sine twittermeldingar med fornærmande innhald, frå han erklærte presidentkandidaturet sitt i 2015 og til han vart utestengd frå Twitter i januar i år.

  Trump Twitter
  Foto: Skjermdump/Twitter
 • Lil Wayne benåda av Trump

  Rapparane Lil Wayne (Dwayne Michael Carter Jr.) og Kodak Black (Bill Kapri) er blant dei 143 som Donald Trump anten har benåda eller redusert straffa til. Lil Wayne var sikta for å eige skytevåpen ulovleg. Kodak Black var dømd for eit liknande forhold.

  Rapparane Lil Wayne (Dwayne Michael Carter Jr.) og Kodak Black (Bill Kapri) .
  Foto: Kim Erlandesen / NRK/AP/NTB