Skinnstekt uer med bacon og appelsin
Ttil fire porsjoner trenger du:
800 g uerfilet med skinn, skrapet for skjell
1 blomkål
melk
2 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkfedd, presset
100 g bacon
1 dl ferskpresset appelsinsaft
1 ss soyasaus
1 liten bunt gressløk, finhakket
salt og pepper
olje og smør til steking
spirer eller noen små salatblader til pynt
Slik gjør du:
Del blomkålen i buketter. Bruk et rivjern og riv det ytterste på blomkålen så det ligner couscous.Skjær resten i små biter, ha det i en kasserolle og tilsett melk til det såvidt dekker blomkålen.
Kok opp og la det koke til blomkålen blir helt mør.Hell av kokemelken og kjør blomkålen til en glatt pure i hurtigmikser.Smak til med salt og hold pureen varm.
Skjær fisken i fire jevne stykker.Lag noen snitt i skinnet og krydre med salt og pepper.
Skjær baconet i små biter.Stek bacon, sjalottløk og hvitløk i en liten stekepannetil baconet blir sprøtt, og hell av fettet. (Ta vare på det.)Tilsett appelsinsaft og soyasaus og kok til det meste av væsken har fordampet.Bland inn baconfettet og hakket gressløk.
Stek fisken i en middels varm teflonpanne med skinnsiden ned.Stek i 5-6 minutter til skinnet blir sprøtt, snu og stek fisken ytterligere ca. 2 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.Stek blomkål-couscousen gyllen i litt smør og smak den til med salt og pepper.
Anrett skinnstekt uer på blomkålpure, dryss blomkålcouscous rundt pureen og sausen litt på og rundt fisken. Pynt gjerne med noen små spirer eller mini-salatblader