NRK Meny
Normal

Skavlan: – Jeg har følelser også

Når «Game of Thrones» skuespiller Nikolaj Coster-Waldau gjester Skavlan i kveld, får han en overraskende påminnelse fra programlederen, som skaper latter i salen.

For skuespilleren spiller nemlig ektemannen til Fredrik Skavlans kjæreste, Maria Bonnevie, i den danske filmen «En sjanse til» fra 2015.

Skavlan viser ett bilde fra filmen, hvor Coster-Waldau og Bonnevie ligger omfavnet i en scene i filmen, og ber skuespilleren ta en god kikk på bildet.

– Hvordan tror du det var for meg? Sier Skavlan og smiler.

En nesten målløs Coster-Waldau poengterer deretter at det er to ting ved dette, mens publikum bryter ut i latter.

– Det ene er jo å se kjæresten din kysse en annen mann, det er forstyrrende. Men så dreper hun sitt eget barn i filmen, «spoiler alert», sier han.

– Jeg brydde meg ikke om det, vitser Skavlan, mens publikum fortsetter å le.

I Game of Thrones

Nikolaj Coster-Waldau startet karrieren tidlig på 90-tallet, og hadde sin første filmrolle i filmen «Nightwatch» fra 1994.

Senere har han vært å se i filmer som «Hodejegerne» og «Tusen ganger god natt». Sistnevnte regissert av den norske filmskaperen og regissøren Erik Poppe.

Nikolaj Coster-Waldau

SUKSESSERIE: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister i «Game of Thrones».

Foto: HBO Nordic

Nå er Coster-Waldau aktuell i rollen som Jamie Lannister i suksesserien «Game of Thrones». En rolle han har spilt siden seriens start i 2011.

Ved lanseringen av sesong fem i 2015, sa han til NRK at han synes Jamie Lannister er en fantastisk karakter å spille.

– Jeg syns han er fascinerende fordi bildet andre har dannet seg av han, stemmer ikke overens med hans selvbilde. Han er en ærlig mann som er villig til å gjøre alt for de han elsker, selv om det iblant er veldig brutale ting.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters