NRK Meny
Normal

Skavlan: – Jeg har følelser også

Når «Game of Thrones» skuespiller Nikolaj Coster-Waldau gjester Skavlan i kveld, får han en overraskende påminnelse fra programlederen, som skaper latter i salen.

For skuespilleren spiller nemlig ektemannen til Fredrik Skavlans kjæreste, Maria Bonnevie, i den danske filmen «En sjanse til» fra 2015.

Skavlan viser ett bilde fra filmen, hvor Coster-Waldau og Bonnevie ligger omfavnet i en scene i filmen, og ber skuespilleren ta en god kikk på bildet.

– Hvordan tror du det var for meg? Sier Skavlan og smiler.

En nesten målløs Coster-Waldau poengterer deretter at det er to ting ved dette, mens publikum bryter ut i latter.

– Det ene er jo å se kjæresten din kysse en annen mann, det er forstyrrende. Men så dreper hun sitt eget barn i filmen, «spoiler alert», sier han.

– Jeg brydde meg ikke om det, vitser Skavlan, mens publikum fortsetter å le.

I Game of Thrones

Nikolaj Coster-Waldau startet karrieren tidlig på 90-tallet, og hadde sin første filmrolle i filmen «Nightwatch» fra 1994.

Senere har han vært å se i filmer som «Hodejegerne» og «Tusen ganger god natt». Sistnevnte regissert av den norske filmskaperen og regissøren Erik Poppe.

Nikolaj Coster-Waldau

SUKSESSERIE: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister i «Game of Thrones».

Foto: HBO Nordic

Nå er Coster-Waldau aktuell i rollen som Jamie Lannister i suksesserien «Game of Thrones». En rolle han har spilt siden seriens start i 2011.

Ved lanseringen av sesong fem i 2015, sa han til NRK at han synes Jamie Lannister er en fantastisk karakter å spille.

– Jeg syns han er fascinerende fordi bildet andre har dannet seg av han, stemmer ikke overens med hans selvbilde. Han er en ærlig mann som er villig til å gjøre alt for de han elsker, selv om det iblant er veldig brutale ting.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.