Hopp til innhold

Skavlan: – Jeg har følelser også

Når «Game of Thrones» skuespiller Nikolaj Coster-Waldau gjester Skavlan i kveld, får han en overraskende påminnelse fra programlederen, som skaper latter i salen.

For skuespilleren spiller nemlig ektemannen til Fredrik Skavlans kjæreste, Maria Bonnevie, i den danske filmen «En sjanse til» fra 2015.

Skavlan viser ett bilde fra filmen, hvor Coster-Waldau og Bonnevie ligger omfavnet i en scene i filmen, og ber skuespilleren ta en god kikk på bildet.

– Hvordan tror du det var for meg? Sier Skavlan og smiler.

En nesten målløs Coster-Waldau poengterer deretter at det er to ting ved dette, mens publikum bryter ut i latter.

– Det ene er jo å se kjæresten din kysse en annen mann, det er forstyrrende. Men så dreper hun sitt eget barn i filmen, «spoiler alert», sier han.

– Jeg brydde meg ikke om det, vitser Skavlan, mens publikum fortsetter å le.

I Game of Thrones

Nikolaj Coster-Waldau startet karrieren tidlig på 90-tallet, og hadde sin første filmrolle i filmen «Nightwatch» fra 1994.

Senere har han vært å se i filmer som «Hodejegerne» og «Tusen ganger god natt». Sistnevnte regissert av den norske filmskaperen og regissøren Erik Poppe.

Nikolaj Coster-Waldau

SUKSESSERIE: Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jamie Lannister i «Game of Thrones».

Foto: HBO Nordic

Nå er Coster-Waldau aktuell i rollen som Jamie Lannister i suksesserien «Game of Thrones». En rolle han har spilt siden seriens start i 2011.

Ved lanseringen av sesong fem i 2015, sa han til NRK at han synes Jamie Lannister er en fantastisk karakter å spille.

– Jeg syns han er fascinerende fordi bildet andre har dannet seg av han, stemmer ikke overens med hans selvbilde. Han er en ærlig mann som er villig til å gjøre alt for de han elsker, selv om det iblant er veldig brutale ting.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter