Hopp til innhold

Skavlan tilbake i gullrekka

NRK har lansert sitt høstprogram. Fredrik Skavlan er tilbake med «Skavlan», som blir Nordens største talkshow når det inntar skjermen i både svenske og norske hjem hver fredag utover høsten.

Fredrik Skavlan
Foto: Marten Levin / NRK

Kjøp bedre stoler! Til høsten blir det umulig å rive seg løs fra NRK i helgene. Fredrik Skavlan, Viggo Johansen, Nadia Hasnaoui og Stian Barsnes-Simonsen er noen av de kjente fjesene som skal stjele timer fra TV-seerne.

I dag lanserte NRK høstprogrammet, som skal få TV-seerne til å bli værende på NRK.

Skavlan kysser seg tilbake

Fredrik Skavlan er tilbake i gullrekka, sammen med Nytt på nytt og Beat for beat.

Les også: Skavlan kysset seg tilbake på NRK

I Elixir skal sju av Norges største idrettsstjerner trener sju kjendiser i ulike idretter. Blant andre skal Cecilia Brækhus drille skuespiller og programleder Henriette Bruusgaard i bokseringen og Per Haugsrud skal spille golf med politiker og advokat Abid Raja.

Årvoll skole

Lærerne
Foto: Sidsel Aarsnes Linden / NRK

Årvoll skole i Oslo har åpnet dørene sine for NRKs dokumentarteam. Resultatet er blitt en sterk og usminket serie om skolehverdagen i dag. Gjennom fem onsdager blir vi kjent med fire lærere som må takle forventninger fra foreldre, barn og skolens ledelse.

Se første episode her: Lærerne 1:5

Les også: Dette er norsk skole

les også: Med NRK på slep i skolehverdagen

Kliner med Jon Gelius

Lørdagskveldene fylles med både kjente og ukjente programmer. I åtte programmer serverer Erik Solbakken humor for hele familien i Krem nasjonal . Allerede nå går det gjetord om musikkvideoene han skal servere oss lørdager kl. 18.30. I «Kyssesangen» kliner han blant andre med Jon Gelius. Se mer her: Kyssesangen

Viggo på lørdag

Viggo Johansen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Viggo Johansen, skal etter mange år som programleder i Redaksjon EN, ha nære samtaler med mennesker vi gjerne vil vite mer om. Personene kan være kjente eller helt ukjente, men de har alle en historie å fortelle.

Les også: Siste RedaksjonEN for Viggo

Les også: Viggo med nytt NRK-program

Stian Barsnes-Simonsen
Foto: Fredrik Arff / NRK

Stian Barsnes-Simonsen blir NRKs nye lørdagsunderholder og skal lede storsatsingen «De ukjente».

Les også: De ukjente

Her skal to kjendislag konkurrere om å gjette seg frem til seks ukjente personers yrke.


Kvitt eller dobbelt

Nadia Hasnaoui
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Nadia Hasnaoui skal igjen lede Norges eldste TV-quiz Kvitt eller dobbelt . Under audition-rundene blant 2500 søkere ble det klart hva de yngre deltakerne er brennende opptatt av om dagen, nemlig bokserien ”Twilight”, som blir ny kategori av året. Aldersspennet er stort også i år, og kandidatene får bryne seg i skarpe dueller.

Linda Eide er tilbake med flere ukjente attraksjoner i særklasse og har fått plass i beste sendetid 20:55 hver lørdag med flere sprø ideer og entusiastiske mennesker på skjermen.

Les også: Grilldress i boks!

Les også: Ny jakt på attraksjonar

Søndager er publikumsfavoritt Tore Strømøy tilbake etter tre års pause med «Tore på sporet».

Jakten på morsomme nordmenn

Den norske humor
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Tiden er inne for å finne Norges skjulte humortalenter. Programleder Marte Stokstad skal sammen med sitt dommerpanel, Harald Eia, Trond Viggo Torgersen og Helen Vikstvedt finne Norges skjulte humortalenter hver torsdag fra september.

Desken er et nytt panelprogram med nyhetsreportasjer fra hele verden. Noen av nyhetene er sanne, andre er rent oppspinn. I studio sitter to lag med kvikke hoder som skal kappes om å avsløre de falske innslagene. Sendestart er planlagt til i oktober.

Dokumentarer

Hver mandag vil NRK 2 vise dokumentarserier og det du ikke har hørt om religiøse ritualer får du vite i en ny britisk dokumentarserie som starter i oktober. BBC har reist over seks kontinenter og undersøkt 80 verdensreligioner.

Kulturstrøm

 • Kanye West kasta ut fra Twitter - igjen

  Twitter-eier Elon Musk sier at rapperen Kanye West igjen har brutt Twitters regler om oppfordring til vold, og at kontoen hans igjen vil bli stengt.

  Også Wests kjøp av den høyrevridde meldingstjenesten Parler er lagt på is etter hans mange antisemittiske uttalelser de siste ukene. Han har blant annet rost Adolf Hitler for effektive oppfinnelser, og sagt rett ut at han liker Hitler.

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, har ytret seg engativt om jøder blant annet hos Tucker Carlson på Fox News og hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones på Infowars.

  Han er de siste dagene også kritisert for å ha tatt med seg den kjente holocaust-fornekteren Nick Fuentes til en middag med tidligere president Donald Trump. Som følge av ytringene har Adidas og andre sponsorer avsluttet samarbeidet med ham.

 • Kanye Wests kjøp av Parler avbrutt

  Rapperen Kanye Wests kjøp av den høyrevridde meldingstjenesten Parler er lagt på is etter antisemittiske uttalelser de siste ukene.

  Det er Parler selv som opplyser at kjøpsprosessen som ble innledet i oktober, er avbrutt.

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, har de siste ukene kommet med en rekke grove antisemittiske uttalelser, blant annet hos Tucker Carlson på Fox News og hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones på Infowars.

  Til Jones sa han at han likte Adolf Hitler, og at alle mennesker har noe ved seg av verdi, ikke minst Hitler.

  Parler framstiller seg selv som et konservativt alternativ til Twitter, med minst mulig innholdskontroll, der kommentatorer fra ytre høyre har fritt spillerom. Det sponses av Rebekah Mercer, en megadonor på ytre høyre fløy.

  Før han gjorde avtalen om å kjøpe Parler, ble Kanye West suspendert fra Twitter og Instagram etter å ha kommet med dødstrusler mot det jødiske folk.

  Han er de siste dagene også kritisert for å ha tatt med seg den kjente holocaust-fornekteren Nick Fuentes til en middag med tidligere president Donald Trump. Som følge av ytringene har Adidas og andre sponsorer avsluttet samarbeidet med ham. (NTB-DPA)

 • Supernytt-innslag gjorde at barn varslet

  Redaksjonen i NRK Super er glad for at innhold de laget førte til at barn turte å si ifra om seksuelle overgrep. En 28-åring som arbeidet som SFO-assistent ved to skoler, er tiltalt for overgrep mot åtte jenter i alderen 6 til 8 år i Bergen.

  Jentene forsto at det mannen gjorde var ulovlig etter å ha sett en episode om overgrep på Supernytt.