Hopp til innhold

Skavlan tilbake i gullrekka

NRK har lansert sitt høstprogram. Fredrik Skavlan er tilbake med «Skavlan», som blir Nordens største talkshow når det inntar skjermen i både svenske og norske hjem hver fredag utover høsten.

Fredrik Skavlan
Foto: Marten Levin / NRK

Kjøp bedre stoler! Til høsten blir det umulig å rive seg løs fra NRK i helgene. Fredrik Skavlan, Viggo Johansen, Nadia Hasnaoui og Stian Barsnes-Simonsen er noen av de kjente fjesene som skal stjele timer fra TV-seerne.

I dag lanserte NRK høstprogrammet, som skal få TV-seerne til å bli værende på NRK.

Skavlan kysser seg tilbake

Fredrik Skavlan er tilbake i gullrekka, sammen med Nytt på nytt og Beat for beat.

Les også: Skavlan kysset seg tilbake på NRK

I Elixir skal sju av Norges største idrettsstjerner trener sju kjendiser i ulike idretter. Blant andre skal Cecilia Brækhus drille skuespiller og programleder Henriette Bruusgaard i bokseringen og Per Haugsrud skal spille golf med politiker og advokat Abid Raja.

Årvoll skole

Lærerne
Foto: Sidsel Aarsnes Linden / NRK

Årvoll skole i Oslo har åpnet dørene sine for NRKs dokumentarteam. Resultatet er blitt en sterk og usminket serie om skolehverdagen i dag. Gjennom fem onsdager blir vi kjent med fire lærere som må takle forventninger fra foreldre, barn og skolens ledelse.

Se første episode her: Lærerne 1:5

Les også: Dette er norsk skole

les også: Med NRK på slep i skolehverdagen

Kliner med Jon Gelius

Lørdagskveldene fylles med både kjente og ukjente programmer. I åtte programmer serverer Erik Solbakken humor for hele familien i Krem nasjonal . Allerede nå går det gjetord om musikkvideoene han skal servere oss lørdager kl. 18.30. I «Kyssesangen» kliner han blant andre med Jon Gelius. Se mer her: Kyssesangen

Viggo på lørdag

Viggo Johansen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Viggo Johansen, skal etter mange år som programleder i Redaksjon EN, ha nære samtaler med mennesker vi gjerne vil vite mer om. Personene kan være kjente eller helt ukjente, men de har alle en historie å fortelle.

Les også: Siste RedaksjonEN for Viggo

Les også: Viggo med nytt NRK-program

Stian Barsnes-Simonsen
Foto: Fredrik Arff / NRK

Stian Barsnes-Simonsen blir NRKs nye lørdagsunderholder og skal lede storsatsingen «De ukjente».

Les også: De ukjente

Her skal to kjendislag konkurrere om å gjette seg frem til seks ukjente personers yrke.


Kvitt eller dobbelt

Nadia Hasnaoui
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Nadia Hasnaoui skal igjen lede Norges eldste TV-quiz Kvitt eller dobbelt . Under audition-rundene blant 2500 søkere ble det klart hva de yngre deltakerne er brennende opptatt av om dagen, nemlig bokserien ”Twilight”, som blir ny kategori av året. Aldersspennet er stort også i år, og kandidatene får bryne seg i skarpe dueller.

Linda Eide er tilbake med flere ukjente attraksjoner i særklasse og har fått plass i beste sendetid 20:55 hver lørdag med flere sprø ideer og entusiastiske mennesker på skjermen.

Les også: Grilldress i boks!

Les også: Ny jakt på attraksjonar

Søndager er publikumsfavoritt Tore Strømøy tilbake etter tre års pause med «Tore på sporet».

Jakten på morsomme nordmenn

Den norske humor
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Tiden er inne for å finne Norges skjulte humortalenter. Programleder Marte Stokstad skal sammen med sitt dommerpanel, Harald Eia, Trond Viggo Torgersen og Helen Vikstvedt finne Norges skjulte humortalenter hver torsdag fra september.

Desken er et nytt panelprogram med nyhetsreportasjer fra hele verden. Noen av nyhetene er sanne, andre er rent oppspinn. I studio sitter to lag med kvikke hoder som skal kappes om å avsløre de falske innslagene. Sendestart er planlagt til i oktober.

Dokumentarer

Hver mandag vil NRK 2 vise dokumentarserier og det du ikke har hørt om religiøse ritualer får du vite i en ny britisk dokumentarserie som starter i oktober. BBC har reist over seks kontinenter og undersøkt 80 verdensreligioner.

Kulturstrøm

 • Australia dropper kong Charles på pengesedlene

  Australias sentralbank sier at de vil fjerne den britiske monarken fra pengesedlene sine.

  Fram til nå har avdøde dronning Elizabeth prydet femdollarseddelen i Australia, siden landet har den britiske monarken som statsoverhode.

  Hun skal ikke erstattes av sin etterfølger kong Charles.

  I stedet for monarken skal femdollarseddelen få et motiv som hedrer urfolkets kultur og historie.

  Sentralbanken og regjeringen har blitt enige om at ingen av landets nye dollarsedler vil ha en britisk monark som motiv.

  Den venstre-orienterte regjeringen ønsker at Australia på sikt skal bli en republikk.

  Landet holdt en en folkeavstemning om dette i 1999, da tapte den republikanske siden med knapp margin.

  Storbritannias kong Charles III
  Foto: Jack Hill / AP
 • Andrew Tate blir sittende i varetekt i Romania

  Influenseren Andrew Tate, som er under etterforskning for blant annet menneskehandel og voldtekt, er igjen fengslet i ytterligere 30 dager i Romania. Tate (36), broren Tristan Tate (34) og to rumenske kvinner har vært i varetekt siden 29. desember i fjor. Tate-brødrene er siktet for menneskehandel, voldtekt og etablering av en organisert kriminell gruppe. Etterforskningen i Romania har pågått siden april. De ble i utgangspunktet anholdt i 24 timer, men påtalemyndigheten har flere ganger forlenget varetektsfengslingen.

  Onsdagens avgjørelse kommer etter at Tate anket domstolens beslutning fra 20. januar om 30 dagers fengsling.

  (NTB)

  Andrew Tate
  Foto: INQUAM PHOTOS / Reuters