NRK Meny
Normal

Skavlan satser på Rybak-effekten

Liv Ullmann og Alexander Rybak er blant gjestene når Fredrik Skavlan har premiere på sitt nye talkshow neste fredag.

Skavlan

Fredrik Skavlan er tilbake i Gullrekka fra og med neste fredag.

Foto: NRK / NRK

Til tross for massiv eksponering i media siden Melodi Grand Prix-seieren i mai, frykter ikke Skavlan-redaksjonen at den felespillende 23-åringen er «oppbrukt».

Alexander Rybak på scenen i Moskva 16. mai 2009.

Alexander Rybak er gjest i sesongpremieren av Skavlan.

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

-– Nei, den svenske delen av produksjonen gleder seg skikkelig til å få Rybak som gjest. Norske seere vil også få se Grand Prix-vinneren i en annen setting enn de har gjort tidligere, forteller prosjektleder Marianne Torp til NRK.no.

Eksklusiv gjeng

I tillegg til Rybak, vil Liv Ullmann, forfatter Jo Nesbø, skuespiller Lena Endre og Islands tidligere statsminister Geir Haarde gjeste programmet neste fredag. Torp mener de har fått tak i en eksklusiv gjeng, og er overbevist om at de har mange spennende historier å fortelle.

– Vi er spesielt glade over å ha fått tak i Geir Haarde, som nok er den mest spennende mannen å portrettere dette året. Både BBC og CNN mener jo at han er selve symbolet på finanskrisen, og han har ikke snakket så mye om sin historie tidligere, sier prosjektlederen.

Mange nordmenn

Fredrik Skavlan er allerede på plass i Sverige og i gang med forberedelsene til neste ukes program.

– Dere har invitert tre nordmenn og bare én svenske, du er ikke redd for at svenske seere vil føle seg snytt?

– Det som er morsomt, er at det er den svenske redaksjonen som har slåss for nordmennene! Dermed blir det første programmet mer norsk enn forventet. Her har svenskene fått ønsket sitt oppfylt, sier Skavlan i en kommentar til NRK.no.

Heller ikke prosjektleder Marianne Torp er redd for at svenskene skal svikte talkshowet.

– Nei, nasjonaliteten på gjestene vil variere fra program til program, en annen gang vil det være en overvekt av svensker eller engelske gjester. Vi jobber ut fra en felles ønskeliste, sier Torp.

Den svenske artisten Lars Winnerbäck skal stå for musikken i premiereprogrammet. Den kommende sesongen er en samsending mellom NRK og SVT.