Skavlan gir seg på TV: – Han er en av de største

Fredrik Skavlan gir seg på TV-skjermen etter 25 år, men det blir først etter at høstsesongen er ferdig.

Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan gir seg på TV, forteller han på sin Facebook-side.

Foto: Marten Levin

Det skriver han på Facebook-profilen Skavlan Talkshow: «Tidligere i år informerte jeg SVT, TV 2 og YLE om at neste sesong med Skavlan blir den siste.»

Til høsten er det 25 år siden han debuterte som talkshow-vert i Norge.

«Og fra og med 2009 har jeg fått dele utallige minner med trofaste seere både i Norge, Sverige og Finland», står det i innlegget.

Han skriver videre at han kommer til å savne gjestene, publikum og seerne han kommer i prat med i butikken.

«Men aller mest den fokuserte profesjonaliteten til medarbeiderne mine, for eksempel natten før en innspilling i New York, over den tolvte kaffekoppen idet en gjest har hoppet av».

I tillegg skriver han at gleder seg ekstra til denne høsten, og finalesesongen med «Skavlan».

Det blir gjensyn med høydepunkter fra fredagskveldene denne høsten.

«Skavlan» ble sendt på NRK fram til 2018. Her kan du se høydepunkter fra høstsesongen 2017.

Dreven Talkshow-vert

Fredrik Skavlan er mest kjent for talkshowene «Først og sist» og «Skavlan». Begge gikk på NRK, men i 2018 flyttet han talkshowet sitt til TV 2.

Der har han holdt det gående siden med profilerte gjester som blant annet Kylie Minogue, Dolly Parton og andre internasjonale stjerner.

De siste sesongene av Skavlan har vært et samarbeid mellom TV 2 og SVT. I Facebook-innlegget skriver han at de denne våren ville teste om «Skavlan» kunne leve på SVT, også uten han.

«Og det kunne det så til de grader – ikke minst takket være programlederen Carina Bergfeldt. Noe som gir meg sjansen til å få være litt mer Fredrik, og litt mindre Skavlan».

Dolly Parton hos Skavlan

Dolly Parton hos Skavlan.

Foto: TV 2 / TV 2

– Han er en av de største

Kanaldirektør i TV 2, Trygve Rønningen, tror det blir rart for norske TV-seere å ikke se Fredrik Skavlan på skjermen lenger.

– Han har jo vært både i Norge, Sverige og Finland, sier han.

Rønningen understreker at programmet Skavlan ikke kommer til å fortsette etter høsten, ei heller blir det erstattet av et nytt konsept.

Likevel forteller han at det ikke er utelukket at Skavlan dukker opp på skjermen senere igjen.

– Døren er selvsagt ikke lukket. Hva Fredrik Skavlan gjør i sitt neste yrkesliv tror jeg ikke han heller har begynt å tenke på ennå. Vi skal ha han en full sesong i høst, og så får tiden vise, sier Rønningen.

Hva har han betydd for norsk talkshow?

– Han er en av de største. Hvilket annet program får du både Warholm og Dolly Parton i det samme programmet?

– Han har vært en unik talkshow-vert som har skapt interessante og spennende samtaler mellom folk. Jeg tror det er det man kommer til å huske etter disse 25 årene, avslutter han.

Kulturstrøm

 • Sveriges Television ut mot rasisme

  Sveriges deltaker i Eurovision Song Contest, Tousin «Tusse» Chiza (19), fikk flere rasistiske kommentarer da sceneprøven hans ble delt på konkurransens offisielle Instagramkonto. Sveriges Television fordømmer hatet og rasismen, melder Aftonbladet.

  Sweden Melodifestivalen
  Foto: Henrik Montgomery / AP
 • Raja frykter id blir en smittebombe

  Til uka er fastemåneden ramadan over og den viktigste muslimske høytiden id skal feires. Kulturminister Abid Raja mistet selv sin egen mor til Covid-19, og er bekymret for at feiringen kan gi nytt smittehopp i innvandrerbefolkningen i Norge.

 • 300 millioner dollar til vaksiner

  Veldedighetskonserten «Vax Live» ble sendt på amerikansk tv lørdag kveld. Målet var å samle inn penger til koronavaksiner i fattige land, samt å spre kunnskap om vaksinene. Målet for innsamlingen ble passert, og i alt 302 millioner dollar kom inn.

Flere kulturnyheter

Else Kåss Furuseth vinner pris for tredje gang

– Jobben har reddet livet mitt, sier Else Kåss Furuseth som er rørt til tårer under kveldens utdeling av Gullruten.