NRK Meny
Normal

– Jeg har vært naken siden min første film

Stellan Skarsgård stiller gladelig opp naken foran kameraet, men det har ikke alltid gått like problemfritt.

Stellan Skarsgård er aktuell med både "Nymphomaniac" og "Kraftidioten".

Den erfarne skuespilleren Stellan Skarsgård er å se i Lars Von Triers nye film «Nymphomaniac». Som navnet tilsier, er filmen spekket med nakenhet. Det bryr ikke Skarsgård seg om.

– Jeg har i prinsippet vært naken siden min første film. Med 40 nakne år på lerretet finnes det ikke en kroppsstilling jeg ikke har vist, sier Stellan Skarsgård til NRK.

Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård har ingen problemer med å være naken på kinolerretet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det finner ikke den svenske filmstjernen problematisk.

– Foreldrene mine gikk ofte nakne rundt hjemme, og som de fleste av oss ble jeg født naken. Det er bare religion har tullet til dette med kjønnet for oss, sier Skarsgård.

Han debuterte som skuespiller allerede som 16-åring, og siden har det gått oppover. På årets filmfestival i Berlin, var Skarsgård aktuell med hele to filmer.

I tillegg til «Nymphomaniac», spiller svensken i Hans Petter Molands film «Kraftidioten». Filmen har norgespremiere 21. februar.

Sleit med kameraskrekk

Skarsgård er etterspurt og anerkjent av regissører, men har ikke alltid følt seg like avslappet i rollen som filmstjerne. Da kameraskrekken var som verst, spilte han ikke en eneste rolle på fem år.

– Kameraskrekk kan være den verst tenkelige angsten. Du blir fullstendig paralysert, og vil heller dø enn å stå foran kameraet.

Han har lært seg å takle angsten, men er fremdeles ikke helt kurert.

– Det kan fortsatt komme i byger. Jeg bruker mye energi på å ikke være redd.

Glemmer kjendisstatusen

Skuespilleren har spilt i en rekke store filmer, men bryr seg ikke mye om kjendisstatusen.

– Jeg tenker ikke på at det går bra for meg, bare at jeg har det veldig morsomt. Jeg bytter bleier og lager mat til barna, sier Skarsgård til NRK.

Han er åttebarnsfar og fire av sønnene har fulgt i skuespillerens fotspor. Skarsgård hevder det ikke er han som har overtalt dem.

– De gjør sine egne valg og har sine egne karrierer. Deres liv er deres.

Kulturstrøm

  • Kurs for de beste blåserne i Risør

    Trompetisten Tine Ting Helseth skal sammen med Risør kammermusikkfest lage et helårlig talentprogram for de største talentene på blåseinstrumenter. De første deltakerne starter under årets kammermusikkfest.

    Tine Thing Helseth
    Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Flere kulturnyheter