Skarsgård på overraskelsesbesøk

Mandag får Hans Petter Molands nyeste film «En ganske snill mann» premiere under filmfestivalen i Berlin. Onsdag kveld fikk norske publikummere en liten sniktitt - og Moland en liten overraskelse.

Video nsps_upload_2010_2_10_22_35_51_1636.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stellan Skarsgård og Hans Petter Moland før snikvisningen av klipp fra deres nyeste film.

For under et intervju med NRK før filmvisningen, dukket plutselig hovedrolleinnehaver Stellan Skarsgård opp.

– Jeg vil jobbe for «En ganske snill mann» fordi jeg synes det er en bra film. Jeg gjør hva jeg kan, men jeg har bare så lite tid, forklarer skuespilleren som opprinnelig skulle vært i Los Angeles, hvor han for tiden spiller inn en ny film.

– Men så spilte jeg så fort som faen og dermed ble jeg klar tidligere, ler Skarsgård.

Komedie

Skarsgård har tidligere samarbeidet med Moland på filmer som «Aberdeen» og «Kjærlighetens kjøtere», men det er første gangen de to lager en komedie sammen.

– Vi er veldig gode venner, så vi prøver å gjøre noe sammen så ofte vi kan. Vi har i flere år forsøkt å gjøre et nytt prosjekt sammen, forteller Moland.

– Jeg synes det har vært fantastisk å jobbe med Moland. Det som var spesielt denne gangen, var at vi forsøkte å være morsomme. Dette er jo en sjanger vi normalt ikke sysler med, forklarer Skarsgård og legger til:

– Vi ville se om vi kunne gjøre noe som alle andre også ville synes er morsomt.

Fra filmen "En ganske snill mann"

Knut Jørgen Skaro, Gard Eidsvold, Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg i «En ganske snill mann».

Foto: Norsk filminstitutt

I filmen spiller Skarsgård en kjeltring, som nå er ute av fengsel. Utenfor murene møter han igjen sjefen som mener det er viktig at Skarsgårds karakter gjør opp regnskap og dreper fyren som tystet på ham.

– Med et uærbødig og uhøytidelig blikk skildrer vi hans vei tilbake til samfunnet, en gammel gjeng og mennesker han må forholde seg til, forklarer Moland før han roser Skarsgårds innsats.

Sjenert

– Han er en sjelden begavelse som skuespiller, noe også medspillere kan underskrive på, sier Moland og legger til at Skarsgård også er et veldig sjenerøst menneske.

Dette er vel og merke før Skarsgård ankommer, for når det blir skuespilleren sin tur til å utdype hvorfor han omtaler Moland som en av verdens beste regissører, ender det opp med at regissøren litt brydd reiser seg opp og går.

– Jeg kan jo ikke si det når han sitter her og lytter til, begynner Skarsgård, før han fortsetter rosen.

– Han er uhørt intelligent og utrolig gjennomtenkt i scenene. Han forteller ikke til skuespillerne hva de skal gjøre, men hva scenen skal inneholde. Det gjør at jeg har en enorm frihet innenfor de rammene jeg har, til å velge eget uttrykk, og det beriker skuespillerne.

Video nsps_upload_2010_1_20_18_37_53_1163.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se klipp fra filmen.

Gullbjørn i sikte

Mandag møter de og andre skuespillere i filmen verdenspressen under filmfestivalen i Berlin sammen, og Moland gleder seg til å vise fram filmen også der.

– Det er såpass stort, gjevt, morsomt og skummelt å konkurrere om Gullbjørnen, så forhåpentligvis blir det en flott opplevelse. Det er et krevende publikum i Berlin, og man ber om å bli målt opp mot de beste.

Begge understreker hvor viktig det er for filmen å bli vist fremhevet under filmfestivalen. Det er første gang på 15 år at en film med norsk tale er tatt ut i hovedkonkurransen og kjemper om den gjeve Gullbjørnen.

– Om det blir priser eller ikke, får man ikke ta så veldig høytidelig verken på den ene eller andre måten, mener Moland.

Heller ikke Skarsgård har skrudd forventningene i været.

– Jeg har aldri forventninger om å vinne. Det er som lotto, sier svensken.

Gjengen bak «En ganske snill mann»

Regissør Hans Petter Moland med skuespillerne i «En ganske snill mann» før filminnspillingen begynte.

Foto: Knut Falch / Scanpix

Kulturstrøm

 • Årets første Spellemann utdelt

  Mads Erik Odde er tildelt Spellemann i klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk. Han vant for sin plate «Logne slåttar», hvor han både har funnet fram gamle slåtter og komponert nye – og arrangert dem for akkordeon eller trekkspill med melodibass.

  De tre andre nominerte i klassen var Britt Pernille Frøholm, Ronny Kjøsen og Johanne Flottorp/Åsmund Solberg.

  Odde ble utropt som prisvinner i Folkemusikktimen på NRK P2. Du kan høre intervjuet med ham her.

  Mads Erik Odde
  Foto: ROBIN BOEE
 • Skikkelig underholdende eventyr

  Fantasy, steampunk, science fiction og et ørlite snev av gotisk skrekk – HBOs nye eventyrserie «The Nevers», er en herlig sjangerblanding som underholder stort. Terningkast 4.

  «BERØRTE» KVINNER: Laura Donnelly og Ann Skelly spiller to kvinner med overnaturlige evner i «The Nevers».
  Foto: HBO Nordic.
 • Mystisk kunstner avslørt

  En 25 år lang bløff er avslørt.