Skandinavisk Dansekveld

Det er det klart for en ny sesong med Skandinavisk Dansekveld på Lanzarote. Onsdag 20.oktober danses de første trinn i restauranten på Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen, og for sjette sesong på rad arrangeres Skandinavisk Dansekveld på Lanzarote.

Skandinavisk Dansekveld
Foto: Skandinavisk Dansekveld

Behovet for å kunne danse til skandinaviske artister og mer voksen musikk var stort da initiativtakerne Anne og Ola satte i gang med å arrangere gratis dans for skandinaviske turister og fastboende på Lanzarote. Dette ble straks populært, og onsdag 20.oktober er dansen i full gang igjen etter sommeren.
Stedet for sesongens nye dansekveld er som vanlig restauranten på Hotel Cinco Plazas, Star Tours største hotell i Puerto del Carmen. Hotellet ligger like i nærheten av Sjømannskirken.
- Man behøver ikke å reise med Star Tour for å ta seg en tur; alle er hjertelig velkommen, forteller arrangørene til På dansefot
Fra klokka 18.00 serveres det gode middagsretter (buffet) til gjestene sammen med en vanlig meny, og dette kan man danse av seg når DJ Ola setter i gang med sine svingende låter av Vikingarna, Ole Ivars, Abba, Kim Larsen med flere fra kl.20.30.
- Gjør en helkveld ut av det, oppfordrer arrangørene som altså er i gang hver onsdag kveld i hele vinter.

Kulturstrøm

 • Bookmakerne tror på KEiiNO

  Knappe to uker før den norske Melodi Grand Prix-finalen, har gruppen den største vinnersjansen, ifølge bookmakerne, med 38 prosent. KEiiNO er et norsk-samisk samarbeidsprosjekt mellom artistene Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo, De stiller med sangen «Spirit in the sky». Men det er ikke kun blant bookmakerne KEiiNO er favoritt. Ser man på strømmetallene til låtene på Spotify og visninger på YouTube, så troner «Spirit in the sky» på begge lister. (NTB)

  KEiiNO
  Foto: NRK
 • Privat høyskole vil kjøpe Deichman

  Høyskolen Kristiania vil legge inn bud på bygningen der Deichmanske hovedbibliotek holder til. Når hovedbiblioteket flytter til Bjørvika neste år, blir den gamle bygningen stående tom. Oslo kommune har meldt at de vil legge bygningen ut for salg. Høyskolen har i dag 10.000 studenter, er spredt rundt på åtte ulike adresser i hovedstaden, og venter en dobling av antallet studenter de neste årene. (NTB)

  Deichmanske Bibliotek
  Foto: Håkon Sønderland (CC BY-NC-SA 2.0)
 • Folk flest går på museum

  Mer enn 11 millioner mennesker besøkte norske muséer i 2017, viser Kulturrådets museumsstatistikk. Til sammenligning var publikumstallet for Eliteserien i 2017 på 1, 6 millioner, viser statistikk fra Norsk Toppfotball. – Det som får plass i media, gjenspeiler ikke nødvendigvis flertallets fritidsvaner, sier Ole Jakob Furset. Han er leder for museumsseksjonen i Kulturrådet. Museumsstatistikken omfatter i alt 108 muséer, med minst ett fast årsverk.