Skal vi tillate aktiv dødshjelp?

Fremskrittspartiet vil tillate aktiv dødshjelp i Norge. Er det mangel på respekt for livet? Ring inn og si din mening i fredagens Rett på i NRK P1.

Hender (Illustrasjonsfoto)
Foto: colourbox.no

Bør legene få lov til å hjelpe pasienter å avslutte livet? Hvorfor skal ikke alvorlig syke pasienter med mye smerte, selv få velge å dø? Eller kan aktiv dødshjelp føre til at syke føler seg presset til å dø? Skaper vi et samfunn der eldre og syke ikke føler seg velkomne?

Hva mener du?

I Rett på vil vi høre hva lytterne mener! Ring inn og bli med i debatten i NRK P1 på telefon 815 21 031. Telefonlinjene er åpne fredag fra kl 12.30. Første nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom, Hanne Blåfjelldal, forsvarer aktiv dødshjelp. Stortingsrepresentant fra SV, Olav Gunnar Ballo, er innbitt motstander. Ring inn og si din mening!

Kulturstrøm

 • Stor skuespillerkunst fra Dafoe

  Filmen «Van Gogh – At Eternity’s Gate» er et særegent kunstnerportrett fra regissør Julian Schnabel, sier Filmpolitiets Sigurd Vik. Han mener Willem Dafoe spiller Vincent Van Gogh med nerve, kunstnerisk innsikt og stor menneskelighet, og gir filmen terningkast fem. Les anmeldelsen her.

  Willem Dafoe som Vincent van Gogh
  Foto: Norsk Filmdistribusjon
 • Henrik Scheele er død

  Skuespiller Henrik Scheele er død, 67 år gammel. Han huskes blant annet som programleder i det kontroversielle satireprogrammet Nikkerne på NRK. Han ble funnet død på hotellrommet sitt på reise i Kenya.

 • Snøhetta på innovativ toppliste

  Det norske arkitekt og designbyrået har fått en 38. plass på lista til Fast Company over verdens mest innovative selskaper. I november åpnet det nye biblioteket i Calgary i Canada, tegnet av Snøhetta. Nærmere 300.000 har besøkt det fire etasjer høye bygget over T-banestasjonen i sentrum. Juryen mener det redefinerer konseptet bibliotek, med klatrevegg og tech-område for tenåringer blant alle sonene. Bygningen er ment å være et oppholdssted like mye som et utlånssted for bøker, for all slags folk.

  Biblioteket i Calgary tegna av Snøhetta
  Foto: Snøhetta