NRK Meny
Normal

Skal vi forby tigging?

Er tigging en pest og en plage som bør forbys eller er tiggerne bare mennesker i nød som trenger vår hjelp? Hva mener du? Ring Rett på i NRK P1, fredag fra 12:30 og bli med i lytternes eget debattprogram!

Tigger i Oslo
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det er ventet en flom av tiggere fra utlandet til byer og tettsteder i Norge. I tillegg har vi de norske tiggerne som setter sitt preg på bybildet i de større byene. 

Er det på tide med et forbud eller bør folk få lov til å tigge? 
Er det å forby tigging bare å feie fattigdom og nød under teppet?
Må vi, i et rikt land som Norge, finne oss i tigging?

Hva mener du?

Ring Rett på med Tron Soot-Ryen, fredag fra 12:30 på telefon

815 21 031

Med i studio for å diskutere tigging med lytterne møter vi lokalpolitikerne Ragna Kristin Gjuvsland (FrP) fra Stavanger og Knut Even Lindsjørn (SV) fra Oslo.

Hør Rett på i NRK P1 hver fredag fra 13:05-14:00!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt tema til debatt!

 

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller