Hopp til innhold

Skal lede Spellemannprisen

Avslører programlederjobben i stolen på «Kåss til kvelds». – Det blir gigantisk!

Sandeep Singh og Silje Nordnes
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg har sett alle Spellemann-showene de siste 20 årene og har drømt om å få være til stede i salen. Og nå skal jeg faktisk lede det. Det blir gigantisk!, sier en overveldet Sandeep Singh.

– Det blir kanskje den jobben i livet der jeg vil føle på mest ærefrykt.

Han jobber for tiden som radioprogramleder i P13 og er glad for at han skal dele jobben med noen som er godt trent på direktesendt TV.

Silje Nordnes så vi sist som programleder for Melodi Grand Prix. Hun tror at årets Spellemann-utdeling blir ekstra viktig.

– Musikk er alltid viktig, men ekstra mye nå når mange har det vanskelig. Artistene og bransjen har også hatt det tøft, men det lages likevel så vanvittig mye bra.

– Det skal vi feire med vidunderlige artistopptredener og prisutdeling.

Lørdag kveld er Singh gjest i «Kåss til kvelds» på NRK1. Her dukker også Nordnes opp i et musikalsk innslag.

Sandeep Singh på Kåss til kvelds

Skikkelig show

Prisene blir delt ut i et TV-sendt show på NRK fredag 16. april. I denne sendingen deles det ut 7 priser.

20 andre sjangerbaserte priser skal deles ut av Spellemann-veteran Tarjei Strøm. De deles ut i en egen sending som vil gå på NRK samme helg.

Tarjei Strøm

PRISUTDELER: Tarjei Strøm skal dele ut 20 sjangerbaserte Spellemannpriser i en egen sending.

Foto: Robin Bøe / Robin Bøe

På grunn av pandemien blir det en utdeling preget av hovedstadens strenge restriksjoner. Utdelingen vil foregå uten publikum og nominerte i salen. Vinnerne vil likevel hedres på en koronavennlig måte, både i og utenfor studio.

Og TV-seerne kan vente seg et skikkelig sceneshow.

– Det kommer til å bli dødsfete opptredener. Det jobbes med å få alle navn på plass, men de jeg vet om virker veldig lovende, avslutter Singh.

Her er de nominerte for Spellemann 2020:

Kulturstrøm

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.

 • Sjelden Mercedes solgt for over én milliard

  En svært sjelden Mercedes-Benz fra 1955 er solgt på auksjon for 1,38 milliarder norske kroner. Bilen skal dermed være den dyreste som noen gang er solgt.

  Det opplyser auksjonshuset Sotheby's i London. Bilen, en Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut fra 1955, ble kjøpt av en privat samler for 135 millioner euro. Den er en av bare to i sitt slag.

  Prisen er nesten tre ganger så høy som den forrige rekorden, som ble satt i 2018 av en Ferrari 250 GTO fra 1962.

  (©NTB)

  En svært sjelden Mercedes-Benz fra 1955 er solgt på auksjon for 1,38 milliarder norske kroner. Bilen skal dermed være den dyreste som noen gang er solgt.
  Foto: AFP