Skal lede Spellemannprisen

Avslører programlederjobben i stolen på «Kåss til kvelds». – Det blir gigantisk!

Sandeep Singh og Silje Nordnes
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg har sett alle Spellemann-showene de siste 20 årene og har drømt om å få være til stede i salen. Og nå skal jeg faktisk lede det. Det blir gigantisk!, sier en overveldet Sandeep Singh.

– Det blir kanskje den jobben i livet der jeg vil føle på mest ærefrykt.

Han jobber for tiden som radioprogramleder i P13 og er glad for at han skal dele jobben med noen som er godt trent på direktesendt TV.

Silje Nordnes så vi sist som programleder for Melodi Grand Prix. Hun tror at årets Spellemann-utdeling blir ekstra viktig.

– Musikk er alltid viktig, men ekstra mye nå når mange har det vanskelig. Artistene og bransjen har også hatt det tøft, men det lages likevel så vanvittig mye bra.

– Det skal vi feire med vidunderlige artistopptredener og prisutdeling.

Lørdag kveld er Singh gjest i «Kåss til kvelds» på NRK1. Her dukker også Nordnes opp i et musikalsk innslag.

Sandeep Singh på Kåss til kvelds

Skikkelig show

Prisene blir delt ut i et TV-sendt show på NRK fredag 16. april. I denne sendingen deles det ut 7 priser.

20 andre sjangerbaserte priser skal deles ut av Spellemann-veteran Tarjei Strøm. De deles ut i en egen sending som vil gå på NRK samme helg.

Tarjei Strøm

PRISUTDELER: Tarjei Strøm skal dele ut 20 sjangerbaserte Spellemannpriser i en egen sending.

Foto: Robin Bøe / Robin Bøe

På grunn av pandemien blir det en utdeling preget av hovedstadens strenge restriksjoner. Utdelingen vil foregå uten publikum og nominerte i salen. Vinnerne vil likevel hedres på en koronavennlig måte, både i og utenfor studio.

Og TV-seerne kan vente seg et skikkelig sceneshow.

– Det kommer til å bli dødsfete opptredener. Det jobbes med å få alle navn på plass, men de jeg vet om virker veldig lovende, avslutter Singh.

Her er de nominerte for Spellemann 2020:

Kulturstrøm

 • Roy Lønhøiden kan havne i fengsel

  Den Spellemann-nominerte artisten reagerer sterkt på boten han fikk etter å ha kjørt over en stengt grenseovergang. I mars ble Lønhøiden stansa av norsk politi etter å ha passert en stengt grenseovergang.

  – Jeg har ikke råd til å betale noen bot. Det har vært dårlig med spillejobber det siste året. Da blir det i så fall fengsel, sier han.

 • Iron Maiden til Norge i 2022

  Musikkfestivalen Tons of Rock avlyser årets festival. Samtidig annonserer de at britiske Iron Maiden gjester Oslo og Ekebergsletta sommeren 2022.

  Iron Maiden i Trondheim
  Foto: Jørn Gjersøe
 • Tons of Rock avlyst

  Festivalen Tons of Rock er avlyst, melder festivalen selv på sine nettsider. Festivalen skulle vært avholdt på Ekebergsletta 23.-25. juni. De som har kjøpt billett til årets festival - eller til fjorårets, som også ble avlyst - kan bruke denne på neste års festival.