NRK Meny
Normal

Skal lage coverversjoner av 12 Raga Rockers-album

Den gigantiske artisthyllesten av bandet Raga Rockers vokser i omfang. Nå skal samtlige av Raga Rockers’ 12 studioalbum spilles inn på nytt av norske artister.

Raga Rockers

HYLLES: Det som kan krype og gå av norske artister skal spille inn sine versjoner av Raga Rockers-låter.

Foto: Pressebilde Raumarock

Christer Falck

PRIMUS MOTOR: Christer Falck: – Det har vært lett å få med artister på dette prosjektet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Plateselskapseier og programleder Christer Falck står bak hyllestprosjektet, som har fått navnet «Sannhet på boks».

137 låter

I utgangspunktet var planen at 100 artister skulle covre låter av kultbandet fra Oslo, men nå har tallet økt. Samtlige 137 låter som Raga Rockers ga ut på sine studioalbum skal spilles inn i coverversjoner og gis ut på nytt.

På én måned er over 500 000 kroner samlet inn gjennom crowdfunding, og prosjektet er nå fullfinansiert. Det skal kun trykkes opp 1500 nummererte LP-bokser og 500 nummererte CD-bokser. Alle inntektene fra salget går til Raga Rockers.

Flere artister klare

Fra før er det kjent at artister som Oslo Ess, Di Derre, DumDum Boys, deLillos, Elvira Nicolaisen, Skambankt og Tommy Tee skal framføre sin versjoner.

Tirsdag ble 50 nye navn klare, og Seigmen, Ida Maria, Penthouse Playboys, Ronni Le Tekrø og Stephen Ackles er blant dem.

Raga Rockers regnes som én av de fire store i norsk rock, sammen med deLillos, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne, som alle deltar på prosjektet (Sistnevnte som Valentourettes).

Falck har tidligere sagt til NRK at det har vært lett å få med artister på prosjektet.

– Alle har et forhold til Michael Krohn, alle kjenner han. Jeg tror aldri jeg har opplevd at jobben med å samle Musikk-Norge til å hylle en artist har vært så enkel.

Raga Rockers - Klipp ''Søvnløse Netter''
Raga Rockers - Gatelangs
Raga Rockers - Forbudte Følelser