NRK Meny
Normal

Skal det være en Ringle?

Musikkindustrien har våknet opp etter sommerferien og forsøker å finne på nye ting for å forhindre ulovlig nedlasting.

Illustrasjonsbilde: CDer

Ringlen skal bli den nye singlen, skal vi tro to store plateselskaper.

Isteden for å utvikle sine online-tjenester har Universal Music og Sony BMG bestemt seg for å gå i motsatt retning. Det nye fenomenet Ringle skal være en pakkeløsning der du får tre låter, en ringetone og en såkalt ”wallpaper” med i samme produktet.

Ikke et nedlastingsprodukt

Men dette er altså ikke et nedlastingsprodukt, men en ny versjon av den gode gamle singelen. Et produkt som de siste årene har mistet svært store deler av det markedet det en gang hadde, på grunn av nedlasting.

Musikken på nye ”Ringelen” skal bestå av tre sanger – en originallåt, en remiks og kanskje en eldre låt. Og ideen bak produktet er, i følge nyhetsbyrået Reuters at man kan få det i butikken som folk allerede henter ned fra nettet. Og plateselskapet ønsker at musikkbutikkene også skal få en del av ringetonemarkedet.

Sony BMG først ut

Sony BMG, som opprinnelig kom opp med ideen om Ringle, og vil også være de første til å lansere produktet. I løpet av oktober og november vil de lansere 50 titler, mens Universal nøyer seg med 20.

Selskapene har fått distribusjonsavtaler med forhandlere som WalMart, Best Buy og Amazon. Og foreløpig er dette kun et produkt for USA.

Fremtiden vil vise om produktet lever lenge nok til også å komme til Europa.

Kulturstrøm

  • WhatsApp hever aldersgrensen

    Den Facebook-eide meldingsappen WhatsApp hever aldersgrensen for brukerne fra 13 til 16 år. Endringen i aldersgrense gjelder innen EU og blir innført for at selskapet skal holde seg innenfor EUs nye personvernregler, GDPR.

  • Samisk kunst på Nasjonalmuseet

    Nasjonalmuseet kjøper inn politiske verk av Máret Ánne Sara fra Kautokeino, skriver Sagat. Saras teppe av reinsdyrhoder med skuddhull i panna har figurert i offentligheten siden januar 2016. Nasjonalmuseet har også kjøpe flere andre samiske verk.

    Máret Ánne Sara
    Foto: Samuel Frode Grønmo / NRK

Flere kulturnyheter

Amerikanske «Skam» er i gang

Natt til onsdag norsk tid ble de første klippene av «Skam Austin» sluppet på Facebook.