Dette trenger du:
200g mørk sjokolade
3 egg
100 g sukker
½ vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Slik gjør du:
Smelt sjokolade i en bolle over vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk videre i cirka 2-3 minutter. Rør så inn frøene fra vaniljestangen. Visp kremfløten til det danner seg myke topper. Vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Dekk en
1-liters brødform med bakepapir og hell sjokolade massen i formen. Settes i fryseren til den stivner, gjerne natten over. Ta formen ut av fryseren 15 minutter før servering. Skjær i skiver og server med kakaodryss, vaniljesaus og bringebær.
Vaniljesaus
1/2 l fløtemelk
Kristin Jacobsen er Frokost-Tvs faste kokk. Her lager hun den herlige franske desserten Sjokoladeparfait! (Foto: Nrk)
5 eggeplommer
75 g sukker
1/2 vaniljestang
Kok opp fløtemelk med vaniljestang og halvparten av sukkeret. Blant eggeplommene med resten av sukkeret. Bland i den varme fløtemelken og varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke.
Tips:
Du kan gjerne tilsette 2 ss whisky eller annen likør. Her kan du også tilsette hakkede nøtter. Kjempegod dessert!