Normal

Sjokolademuffins

Unn deg en ekstra godbit i dag. Kokke Lise's sjokolademuffins og müslibars er en sikker vinner!

Sjokolademuffins
Foto: NRK

Sjokolademuffins:

Til 10 store muffins trenger du:

 250 g mel

2 ts bakepulver

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

1 ss kakao

150 g sukker

2 store egg

1 ts vaniljesukker

1 dl melk

150 g smør, smeltet

100 g hakket mørk sjokolade

Slik går du frem:

Visp egg og sukker til en myk eggedosis. Bland smeltet smør og melk,  rør det raskt inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og kanel.

Bland alt inn i eggedosisen, og mot slutten tar du med sjokoladen. Fyll røren i 10 store muffinsformer og stek dem midt i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:  Bland 100 g frosne bringebær inn i røren.

Müslibars med sjokolade:

15-20 stk.

250 g tørkede fikener

200 g rosiner, gjerne lyse og mørke

4 dl müsli med tørket frukt

1 dl cornflakes

1 ss kakao

200 g hvit sjokolade

Slik går du frem:

Kutt vekk den øverste stilken på fikenene og hakk dem. Hakk rosinene og halvparten av sjokoladen, bland det sammen. Trykk eller kjevl massen til en 1 cm tykk rektangel, mellom to lag bakepapir.

Smelt resten av sjokoladen og stryk eller pensle den over kaken. Sett kaken til avkjøling og skjær den så opp i passende stykker.

Tips:  Erstatt noe av rosinene med tørkede bær som bringebær, jordbær eller blåbær.

Velg gjerne en müsli som også inneholder nøtter.

Frokostblandinger kan også brukes.

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema