NRK Meny
Normal

Sjokolademuffins

Unn deg en ekstra godbit i dag. Kokke Lise's sjokolademuffins og müslibars er en sikker vinner!

Sjokolademuffins:

Til 10 store muffins trenger du:

 250 g mel

2 ts bakepulver

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

1 ss kakao

150 g sukker

2 store egg

1 ts vaniljesukker

1 dl melk

150 g smør, smeltet

100 g hakket mørk sjokolade

Slik går du frem:

Visp egg og sukker til en myk eggedosis. Bland smeltet smør og melk,  rør det raskt inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og kanel.

Bland alt inn i eggedosisen, og mot slutten tar du med sjokoladen. Fyll røren i 10 store muffinsformer og stek dem midt i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:  Bland 100 g frosne bringebær inn i røren.

Müslibars med sjokolade:

15-20 stk.

250 g tørkede fikener

200 g rosiner, gjerne lyse og mørke

4 dl müsli med tørket frukt

1 dl cornflakes

1 ss kakao

200 g hvit sjokolade

Slik går du frem:

Kutt vekk den øverste stilken på fikenene og hakk dem. Hakk rosinene og halvparten av sjokoladen, bland det sammen. Trykk eller kjevl massen til en 1 cm tykk rektangel, mellom to lag bakepapir.

Smelt resten av sjokoladen og stryk eller pensle den over kaken. Sett kaken til avkjøling og skjær den så opp i passende stykker.

Tips:  Erstatt noe av rosinene med tørkede bær som bringebær, jordbær eller blåbær.

Velg gjerne en müsli som også inneholder nøtter.

Frokostblandinger kan også brukes.