NRK Meny
Normal

Sjokolademuffins

Unn deg en ekstra godbit i dag. Kokke Lise's sjokolademuffins og müslibars er en sikker vinner!

Sjokolademuffins
Foto: NRK

Sjokolademuffins:

Til 10 store muffins trenger du:

 250 g mel

2 ts bakepulver

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

1 ss kakao

150 g sukker

2 store egg

1 ts vaniljesukker

1 dl melk

150 g smør, smeltet

100 g hakket mørk sjokolade

Slik går du frem:

Visp egg og sukker til en myk eggedosis. Bland smeltet smør og melk,  rør det raskt inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og kanel.

Bland alt inn i eggedosisen, og mot slutten tar du med sjokoladen. Fyll røren i 10 store muffinsformer og stek dem midt i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:  Bland 100 g frosne bringebær inn i røren.

Müslibars med sjokolade:

15-20 stk.

250 g tørkede fikener

200 g rosiner, gjerne lyse og mørke

4 dl müsli med tørket frukt

1 dl cornflakes

1 ss kakao

200 g hvit sjokolade

Slik går du frem:

Kutt vekk den øverste stilken på fikenene og hakk dem. Hakk rosinene og halvparten av sjokoladen, bland det sammen. Trykk eller kjevl massen til en 1 cm tykk rektangel, mellom to lag bakepapir.

Smelt resten av sjokoladen og stryk eller pensle den over kaken. Sett kaken til avkjøling og skjær den så opp i passende stykker.

Tips:  Erstatt noe av rosinene med tørkede bær som bringebær, jordbær eller blåbær.

Velg gjerne en müsli som også inneholder nøtter.

Frokostblandinger kan også brukes.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter