Dette trenger du:
5 egg
280 g sukker
1 1/4 dl vann
350 g mørk sjokolade, finhakket
225 g usaltet smør, romtemperert
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 160 grader. Kle en springform, 22 cm, med bakepapir. Smør og strø formen med sukker. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggene med en tredjedel av sukkeret til stiv eggedosis. Kok opp vannet og resten av sukkeret i en kjele, og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst.
Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen og smøret i den varme sukkerlaken. Rør til alt er godt blandet, og la blandingen avkjøles noe.
Tilsett så sjokoladeblandingen i eggedosisen mens maskinen går på lav hastighet. La maskinen gå i maks 20 sekunder til alt er blandet. Hell røren i kakeformen og sett formen i vannbad i en langpanne med høye kanter.
Det er nemlig et poeng at vannet går så høyt opp mot kanten av formen som mulig, for da blir kaken jevnere stekt. Sett den på nederste rille og stek kaken i 50 minutter, eller til den virker myk og litt dissete på overflaten. Avkjøl kaken i formen. Server kaken kald, gjerne med en syrlig bærsaus og litt krem.
Kokke-Lise.