Sjokoladefondant

Dette er den ultimate sjokoladedesserten til mor! Lag den på søndag til morsdagen.

Til 8-10 porsjonsformer trenger du:

190 g mørk sjokolade 60-70%

180 g smør

180 g sukker

100 g hvetemel

6 egg

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker til myk eggedosis. Smelt smøret, trekk kasserollen til side og rør inn finhakket sjokolade.Bland sjokoladeblandingen inn i eggedosisen og rør til slutt inn melet. Smør engangs-aluminiumsformer eller små souffleformer godt med smør, og mel dem. Det er viktig at formene er godt smurte slik at ikke fondantene sitter fast når de skal hvelves ut av formene.Fyll formene 3/4 fulle, og frys dem i minst 2 timer. Stek de frosne fondantene i ca. minutter ved 210 grader i varmluftsovn (ca. 10 minutter uten varmluft). Fondantene skal ha en stekt overflate og en bløt kjerne.La de stå et par minutter får du forsiktig hvelver de ut av formene direkte på tallerkener. Server med en frisk bær -eller fruktsaus. Vaniljeis eller bringebærsorbet er fint følge....

Tips:

Fondantene kan lages god tid i forveien og fryses, men de må stekes rett før servering. Lag aluminiumsformer selv av tre lag aluminium. Form de som store muffinsformer. Sidene bør være glattest mulig.

Kulturstrøm

 • Utenlandsk støtte til Y-blokka

  – Y-blokka er et hovedverk innen det 20. århundrets arkitektur og er av internasjonal betydning. Det skriver direktøren i den engelske foreningen Twentieth Century Society, Catherine Croft, i et åpent brev til den norske regjeringen. De legger ytterligere press på regjeringen i diskusjonen om fredning av den ikoniske bygningen i Regjeringskvartalet når de planlegger Oslo-besøk med sine medlemmer og støttespillere i 2020, skriver Arkitektnytt.

  Regjeringskvartalet
  Foto: Teigens Fotoatelier / Norsk Teknisk Museum
 • Nytt album fra Chemical Brothers

  Den britiske elektronika-duoen har noe helt nytt på gang, melder NME. Det dreier seg om «No Geography» – en ny fullengder som forventes utgitt i løpet av våren 2019. Albumet er det niende studioalbumet ut fra duoen som startet opp i 1991 og er kjent for låter som «Block Rockin' Beats» og «Setting Sun», med Noel Gallagher på vokal.

  Chemical Brothers
  Foto: JOSEP LAGO / Afp/Scanpix
 • Krever erstatning etter Northug-bok

  Aylar Lie fikk fjernet et avsnitt i biografen til Petter Northug. Nå krever hun økonomisk oppreisning, skriver VG. Lies advokat sier til avisen at hennes privatliv er krenket, og at de har sendt en juridisk vurdering til forlaget Pilars advokat.