NRK Meny
Normal

Sjokoladefondant

Dette er den ultimate sjokoladedesserten til mor! Lag den på søndag til morsdagen.

Til 8-10 porsjonsformer trenger du:

190 g mørk sjokolade 60-70%

180 g smør

180 g sukker

100 g hvetemel

6 egg

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker til myk eggedosis. Smelt smøret, trekk kasserollen til side og rør inn finhakket sjokolade.Bland sjokoladeblandingen inn i eggedosisen og rør til slutt inn melet. Smør engangs-aluminiumsformer eller små souffleformer godt med smør, og mel dem. Det er viktig at formene er godt smurte slik at ikke fondantene sitter fast når de skal hvelves ut av formene.Fyll formene 3/4 fulle, og frys dem i minst 2 timer. Stek de frosne fondantene i ca. minutter ved 210 grader i varmluftsovn (ca. 10 minutter uten varmluft). Fondantene skal ha en stekt overflate og en bløt kjerne.La de stå et par minutter får du forsiktig hvelver de ut av formene direkte på tallerkener. Server med en frisk bær -eller fruktsaus. Vaniljeis eller bringebærsorbet er fint følge....

Tips:

Fondantene kan lages god tid i forveien og fryses, men de må stekes rett før servering. Lag aluminiumsformer selv av tre lag aluminium. Form de som store muffinsformer. Sidene bør være glattest mulig.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters