Til 8-10 porsjonsformer trenger du:
190 g mørk sjokolade 60-70%
180 g smør
180 g sukker
100 g hvetemel
6 egg
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og sukker til myk eggedosis. Smelt smøret, trekk kasserollen til side og rør inn finhakket sjokolade.Bland sjokoladeblandingen inn i eggedosisen og rør til slutt inn melet. Smør engangs-aluminiumsformer eller små souffleformer godt med smør, og mel dem. Det er viktig at formene er godt smurte slik at ikke fondantene sitter fast når de skal hvelves ut av formene.Fyll formene 3/4 fulle, og frys dem i minst 2 timer. Stek de frosne fondantene i ca. minutter ved 210 grader i varmluftsovn (ca. 10 minutter uten varmluft). Fondantene skal ha en stekt overflate og en bløt kjerne.La de stå et par minutter får du forsiktig hvelver de ut av formene direkte på tallerkener. Server med en frisk bær -eller fruktsaus. Vaniljeis eller bringebærsorbet er fint følge....
Tips:
Fondantene kan lages god tid i forveien og fryses, men de må stekes rett før servering. Lag aluminiumsformer selv av tre lag aluminium. Form de som store muffinsformer. Sidene bør være glattest mulig.