NRK Meny
Normal

Sjokolade er bedre enn dette

Selv klining blekner mot hva en sjokoladebit kan gjøre med deg.

Sex
Foto: lev dolgachov

Forskningen til David Lewis viser at sjokolade har bedre effekt enn kyssing,

Han sjekket de kroppslige reaksjonene til frivillige par i 20-årene. Først etter en omgang klining til deretter å spise en bit sjokolade.

Sjokoladen vinner

Sjokolade
Foto: Pressens Bild / Scanpix

Da parene kysset banket hjertene raskere, men likevel var det sjokoladen som slo ut de sterkeste reaksjonene.

- Det finnes ikke tvil om at sjokolade slår kyssing med hendene på ryggen, når det kommer til å gi langvarig nytelse for kropp og hjerne, sier Lewis til BBC News.

Nytelse som i mange tilfeller varte fire ganger lenger enn det heftigste kyss.

Både hos jenter og gutter

Lewis var klar over at sjokolade har en effekt på psyken, men han var likevel en smule overrasket over resultatene, skriver BBC News.

- Selv om vi absolutt hadde forventet at sjokolade, særlig mørk sjokolade, skulle øke hjerterytmen, fordi den inneholder en del sterkt stimulerende stoffer, hadde ingen av oss forutsett hvor lenge effekten varte og hvor kraftig virkning den hadde på sinnet, sier Lewis.

I tillegg så det ut til at de søte herlighetene hadde like stor innvirkning både på jenter og gutter.

(Kilde: Forskning.no)

Kulturstrøm

  • Nytt nasjonalt 22. juli-minnesmerke

    Søndag avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene. Det blir plassert ved Høyblokka i Oslo, og består av en vegg med alle ofrenes navn og alder, i tillegg til et «gulv» av tromlet glass. Glassbitene symboliserer alt det knuste glasset i områdene rundt regjeringskvartalet etter at bomben gikk av. Forslag til minnesmerker etter terrorangrepene i 2011 har tidligere vakt mye debatt. Støttegruppa for 22. juli sier at dette minnesmerket er etterlengtet (NTB).

  • Terningkast fire til «Mamma Mia»

    Fansen vil kose seg, mener P3s filmanmelder om «Mamma Mia»-oppfølgeren, som er klar for norske kinoer. Hun fremhever Chers inntreden i filmen, og at Pierce Brosnan er spesielt god denne gangen. Heldigvis har sistnevnte fått færre sangnumre å bryne seg på. «Jeg liker at manusforfatterne siden sist har lært at Brosnans stemme ikke gjør seg så godt i full utfoldelse,» skriver anmelderen.

    Mamma Mia, Here We Go Again!
    Foto: Jonathan Prime