Hopp til innhold

Sjokolade er bedre enn dette

Selv klining blekner mot hva en sjokoladebit kan gjøre med deg.

Sex
Foto: lev dolgachov

Forskningen til David Lewis viser at sjokolade har bedre effekt enn kyssing,

Han sjekket de kroppslige reaksjonene til frivillige par i 20-årene. Først etter en omgang klining til deretter å spise en bit sjokolade.

Sjokoladen vinner

Sjokolade
Foto: Pressens Bild / Scanpix

Da parene kysset banket hjertene raskere, men likevel var det sjokoladen som slo ut de sterkeste reaksjonene.

- Det finnes ikke tvil om at sjokolade slår kyssing med hendene på ryggen, når det kommer til å gi langvarig nytelse for kropp og hjerne, sier Lewis til BBC News.

Nytelse som i mange tilfeller varte fire ganger lenger enn det heftigste kyss.

Både hos jenter og gutter

Lewis var klar over at sjokolade har en effekt på psyken, men han var likevel en smule overrasket over resultatene, skriver BBC News.

- Selv om vi absolutt hadde forventet at sjokolade, særlig mørk sjokolade, skulle øke hjerterytmen, fordi den inneholder en del sterkt stimulerende stoffer, hadde ingen av oss forutsett hvor lenge effekten varte og hvor kraftig virkning den hadde på sinnet, sier Lewis.

I tillegg så det ut til at de søte herlighetene hadde like stor innvirkning både på jenter og gutter.

(Kilde: Forskning.no)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.