Får du uventede gjester i påsken og gjerne vil traktere dem med noe ekstra godt, så fortvil ikke selv om du befinner deg litt utenfor alfarvei: prøv Barmens sjokoladekake!
Ingrediensene finner du på bensinstasjonen, og kaka lager du på hytta. Resultatet blir en trestjerners fransk restaurant verdig!
Og slik gjør du:
Barmens sjokoladekake
100 g smør
100 g sjokolade
50 g mel
150 g sukker
3 egg
Smør og sjokolade smeltes i en kasserolle.
Så blander du mel, sukker og egg. Du skal ikke vispe dette så luftig, konistensen skal være mer som en seig, tjukk saus.
Når smøret og sjokoladen er smeltet, rører du det inn i deigen.
Vil du gjøre kaken ekstra god, kan du rive litt appelsin skall i. Og kanskje også slenge oppi en skvett konjakk... Da får kaken litt ektra herlig og fyldig smak.
Steking
Så er gjenstår kanskje det vanskeligste, nemlig selve stekingen. Stekingen er helt avgjørende for resultatet, kaken skal være hard utenpå og på toppen, og bløt, nesten rå, inni.
-Jeg anbefaler å steke kaken i litt dype suppeskåler, sier Barmen. Smør bollene først med litt smør og litt mel, da er det lettere å få løsnet kaken.
Inn i ovnen på 150 grader i ca 20-30 minutter.
-Her gjelder det å følge litt med. Kaken skal steke så lite som mulig for det beste resultatet, sier Lars.
Appelsin med pepper
Til den ferdige kaken smaker det kjempegodt med appelsinsalat med pepper(!)
Ja, du leste riktig. Appelsin med litt pepper ER nydelig til kaken, og vil du gjøre den enda mer spennende tar du litt appelsinsaft og blander ut med et beger rømme. Den syrlige smaken passer godt sammen med den tunge sjokoladen.
-Dette er "bærre lækkert", sier Lars med et lurt smil. Han kan nemlig fortelle at kaken opprinnelig er ekte fransk.
Egenhendig stjålet fra en trestjerners restaurant, og nå har han raust delt den med deg!
Bon apétite!