Hopp til innhold

Sjette sesong av «Downton Abbey» blir den siste

Produsentene bak periodedramaet «Downton Abbey» varsler at det populære TV-godset vil stenge dørene etter neste sesong.

Downton Abbey

GÅR MOT SLUTTEN: Mange har fulgt herskap og tjenere på Downton Abbey-godset gjennom de fem siste årene. Torsdag ble det klart at neste sesong av serien blir den siste.

Foto: ITV / ITV

TV-serien, som forteller historien om den aristokratiske Crawley-familien og deres tjenere i det tidlige 20. århundre, er blitt en enorm seersuksess, både i hjemlandet og internasjonalt.

Torsdag bekreftet produsentene bak suksesserien at den neste sesongen blir den siste, melder AFP.

Gir seg på topp

– Det kommer ugjenkallelig en tid der alle TV-serier bør gi seg, og Downton er ikke noe unntak, sier direktør Gareth Neame i Carnival Films, produksjonsselskapet bak serien.

Han forklarer at det er flere grunner til at de nå velger å gi seg, men at de følte det var best å gi seg på topp.

– Vi ønsket å stenge dørene til Downton Abbey når det føltes riktig og naturlig for historietrådene å samles, og mens serien fortsatt ble satt pris på av fansen, forteller Neame.

– Fantastisk for alle

«Downton Abbey» har elleve millioner ukentlige seere bare i Storbritannia, og er blitt vist i over 100 land. Serien, som nå er inne i sin femte sesong, er blitt en av britenes største dramaeksporter noensinne.

– Downton-reisen har vært fantastisk for alle om bord, sier manusforfatter Julian Fellowes.

Siste sesong av serien skal etter planen gå på moderkanalen ITV i løpet av året, og blir etter alt å dømme å se på norske skjermer forholdsvis kort tid etter.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)