NRK Meny
Normal

Sjekkeapp-gründer anmeldt for seksuell trakassering

Tinder-gründer Justin Mateen er midlertidig avskjediget etter at markedssjef i firmaet anmeldte ham for seksuell trakassering.

US-GLAMOUR-AND-TINDER-HOST-A-PARTY-AT-BAR-MARMONT-IN-LA-TO-CELEB

Justin Mateen, Jonathan Badeen, Sean Rad og Whitney Wolfe på fest februar i år. Denne uken anmeldte Wolfe sin sjef Mateen for seksuell trakassering.

Foto: Michael Buckner / Afp

Tinder har blitt en av verdens mest populære sjekkeapper.

Gründerne har nytt gode tider etter at de lanserte appen som lar folk finne hverandre ved hjelp av et par sveip på smarttelefonen.

Appen er derimot blitt kritisert for å være kynisk, noe gründer Justin Mateen avviste overfor NRK i fjor.

Nå er gründeren selv anmeldt for seksuell trakassering av firmaets markedssjef Whitney Wolfe, melder nettstedet Techcrunch.

Sendte upassende meldinger

Whitney Wolfe leverte anmeldelsen mandag denne uken til Los Angeles Superior Court.

Her lister Wolfe opp flere anklager mot Mateen, blant annet at han skal ha kalt henne en «hore» foran andre i ledelsen, og at han skal ha utsatt henne for «sexistiske, rasistiske, og ellers upassende kommentarer, e-poster og tekstmeldinger».

Anmeldelsen trekker også frem hvordan Mateen sjekket opp Wolfe da han var hennes sjef, og at han krevde at hun ikke skulle møte andre menn i et halvt år etter at forholdet dem i mellom skar seg.

Mateen suspendert

Wolfe hevder hun ble sparket etter at hun tilbød seg å gå av for det hun kaller «en beskjeden etterlønn».

Tinder har nå suspendert Justin Mateen og skriver i en pressemelding at det etter anmeldelsen har blitt klart at Mateen har sendt private meldinger til Wolfe med upassende innhold.

«Vi fordømmer disse meldingene, men mener at Wolfes påstander om Tinder og selskapets ledelse, er ubegrunnet», skriver selskapet.

Se reportasje om Tinder-appen:

Den amerikanske dating-appen Tinder har eksplodert i Norge, og vokser med utrolige fem prosent hver eneste dag. – Kynisk, sier samlivsekspert og psykolog Frode Thuen.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.