NRK Meny
Normal

Sjekk regnet med Regnsjekken

Hvorfor finnes det steder i Norge der det regner like lite som i ørkenen, mens det andre steder høljer ned? I høst kan du være med og finne det ut. Bli med på Regnsjekken og fortell oss hvor mye det regner i din hage.

 

Regnsjekken
Foto: NRK

Meteorologene måler hver dag hvor mye det regner, men de har bare noen få målestasjoner i hver kommune. Derfor klarer de ikke å måle hvor mye det regner, eller hvor varmt det er akkurat der hvor du bor. Hvis du blir med på regnsjekken kan dine målinger være med på å gi meteorologene den informasjonen de trenger for å forstå de store sammenhengene mellom vær og klima.

  Se: Per Olav ber alle melde seg på

Hvordan blir du med?

 

Regnsjekken er en del av Ekstremværuka på NRK, men selv om vi i Newton vil fortelle deg mye nytt og spennende om vær, klima og temperatur i ukene som kommer, er det nettstedet www.miljolare.no  som ordner med påmeldingene og regnmålerne dere trenger for å delta i Regnsjekken.

Per Olav Alvestad

Per Olav Alvestad er klar med sin regnmåler.

Foto: NRK

Hvis skolen du går på var med i Regnsjekken i fjor, kan du bruke samme brukernavn og passord for å registrere målingene dine, hvis du er ny deltaker kan du klikke deg inn her .

 

Hva må du gjøre?

 

1. Mål nedbørmengden og temperatur hver dag klokka 08.00

2. Registrer målingene!

Hvis du har lyst til å lage din egen regnmåler istedet for å bestille en, finner du oppskrifta her , og hvis du er interessert i rapporten om fjorårets Regnsjekken , kan du laste ned den som pdf-fil.