NRK Meny
Normal

Sjekk regnet med Regnsjekken

Hvorfor finnes det steder i Norge der det regner like lite som i ørkenen, mens det andre steder høljer ned? I høst kan du være med og finne det ut. Bli med på Regnsjekken og fortell oss hvor mye det regner i din hage.

 

Regnsjekken
Foto: NRK

Meteorologene måler hver dag hvor mye det regner, men de har bare noen få målestasjoner i hver kommune. Derfor klarer de ikke å måle hvor mye det regner, eller hvor varmt det er akkurat der hvor du bor. Hvis du blir med på regnsjekken kan dine målinger være med på å gi meteorologene den informasjonen de trenger for å forstå de store sammenhengene mellom vær og klima.

  Se: Per Olav ber alle melde seg på

Hvordan blir du med?

 

Regnsjekken er en del av Ekstremværuka på NRK, men selv om vi i Newton vil fortelle deg mye nytt og spennende om vær, klima og temperatur i ukene som kommer, er det nettstedet www.miljolare.no  som ordner med påmeldingene og regnmålerne dere trenger for å delta i Regnsjekken.

Per Olav Alvestad

Per Olav Alvestad er klar med sin regnmåler.

Foto: NRK

Hvis skolen du går på var med i Regnsjekken i fjor, kan du bruke samme brukernavn og passord for å registrere målingene dine, hvis du er ny deltaker kan du klikke deg inn her .

 

Hva må du gjøre?

 

1. Mål nedbørmengden og temperatur hver dag klokka 08.00

2. Registrer målingene!

Hvis du har lyst til å lage din egen regnmåler istedet for å bestille en, finner du oppskrifta her , og hvis du er interessert i rapporten om fjorårets Regnsjekken , kan du laste ned den som pdf-fil.

Kulturstrøm

 • Springsteen i Netflix

  Bruce Springsteen opptrer for tida i New York med einmannsshowet «Springsteen on Broadway», der han syng, spelar og fortel historier frå livet som artist. I går offentleggjorde Netflix at ein innspelt versjon vil bli å finne på strøymetenesta i desember, skriv Billboard. Stykket er basert på Springsteens sjølvbiografi, og gjer stor suksess på Broadway.

  Bruce Springsteen, Granåsen
  Foto: Stein Lorentzen / NRK
 • Kaptein Sabeltann-park i Karibia

  Investorer har kjøpt et stort landområde i Den dominikanske republikk der en ny temapark for Kaptein Sabeltann – Captain Sabertooth – skal bygges. Det bekrefter Terje Formoe til Fædrelandsvennen. Temaparken skal inneholde et hotell og to-tre piratskuter, og målet er at den skal være ferdigstilt vinteren 2021/2022. Kristiansand-firmaet Pirate Adventure Group AS (PAG) har betalt 15 millioner dollar for landområdet. Firmaet har også kontrakt med Formoe om utvikling av én temapark i Mellom-Amerika og en annen i Nord-Amerika. (NTB)

  Terje Formoe
  Foto: Elise Rønnevig Andersen / NRK
 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures